Go Back
0 van 0 stemmen

Video: De allerlekkerste Croque Madame

Ingrediënten

Voor de Croque Madame

  • 2 sneetjes briochebrood 1 cm dik
  • 60 gram geraspte kaas bijv. een mix van Emmentaler en Gruyère
  • 2 plakjes achterham
  • 1 ei
  • ongezouten roomboter

Voor de bechamelsaus

  • 15 gram ongezouten roomboter
  • 15 gram bloem
  • 125 milliliter (half)volle melk
  • 1 theelepel grove mosterd

Instructies

  • Beleg één sneetje Brioche met de helft van de geraspte kaas en de plakjes ham. Leg vervolgens het andere sneetje brood bovenop de ander en smeer de buitenkant van de tosti in met ongezouten roomboter.
  • Bak de tosti in een koekenpan tot het brood bruin en knapperig is en de kaas gesmolten is. Leg de rest van de geraspte kaas op de bovenkant van de tosti en verwarm deze tot ook die kaas gesmolten is.
  • Maak ondertussen de bechamelsaus door de boter in een steelpan te smelten. Voeg hier de bloem aan toe en bak deze zo'n 2 minuten mee. Zorg ervoor dat de bloem niet verkleurd.
  • Voeg de melk en de grove mosterd toe en roer het geheel met de garde door tot een dikke saus.
  • Schep een flinke lepel van de bechamelsaus op de Croque Madame.
  • Bak ondertussen het ei, bij voorkeur een spiegelei, en leg deze tot slot bovenop de bechamelsaus.
  • Serveer de Croque Madame direct.