Ga terug
+ servings
Noten plaatkoek met abrikozen
Recept afdrukken
No ratings yet

Noten plaatkoek met abrikozen

Porties: 1 plaatkoek (35 x 25 cm)

Ingrediënten

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 400 gram ongezouten roomboter
  • 1 pot Hero Le Fruit Abrikozen
  • 95 gram ongezouten pistachenoten
  • 95 gram hazelnoten
  • 175 gram ongebrande amandelen
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram pecannoten
  • 1 handje gedroogde cranberry's

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Meng het zelfrijzende bakmeel, de basterdsuiker, roomboter en de eieren tot een grote deegbal.
  • Rol het koekdeeg uit over de met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekbodem in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Laat de koekbodem minimaal 1 uur afkoelen.
  • Smeer de inhoud van de pot Hero Le Fruit Abrikozen uit over de koekbodem. Houd 2 eetlepels achter.
  • Verwarm de 2 eetlepels Hero Le Fruit Abrikozen in een steelpannetje en roer de noten en gedroogde cranberry's hier doorheen.
  • Verdeel het notenmengsel over de koekbodem en laat de notenlaag hard worden voordat je de plaatkoek aansnijdt.
  • Bewaar de plaatkoek luchtdicht buiten de koelkast.