Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
3.50 van 4 stemmen

Dadelbrood met Walnoten

Porties: 1 brood

Ingrediënten

  • 200 gram volle zoete dadels ontpit
  • 300 gram speltmeel
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 citroen sap
  • 1 theelepel baking soda
  • 3 eetlepels dadelsiroop
  • 2 theelepels vanille extract
  • 100 gram walnoten

Instructies

  • Ontpit de dadels en leg ze in een kom met heet water.
  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Mix het speltmeel met de eieren, de koek- en speculaaskruiden, het citroensap, de bakingsoda, dadelsiroop en het vanille extract door elkaar.
  • Giet de dadels af en voeg samen met de walnoten toe aan het mengsel. Meng nog even goed door elkaar en giet in een met bakpapier beklede bakvorm.
  • Schuif de bakvorm in de oven voor 35-40 minuten. Met een satéprikker test je of hij gaar is.

Notities

Smeer nog een beetje dadelstroop of een laagje boter op een plakje cake voor de extra lekkere trek!