Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
2 van 3 stemmen

Zoete aardappel Toast van de Grill

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Guacamole met Bacon en Tomaat

  • 1 avocado
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • citroensap van een halve citroen
  • peper
  • zout
  • 2 plakjes bacon
  • 1/2 tomaat

Ei met Bacon en Dille

  • 1 ei gekookt
  • 2 plakjes bacon
  • 2 eetlepels yogonaise
  • 2 theelepels dille gedroogd

Pindakaas met Banaan

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1/2 banaan
  • kaneel

Avocado met Ei

  • 1 avocado
  • 2 eieren gekookt
  • een paar druppels citroensap

Vijg met Geitenkaas

  • 2 verse vijgen
  • 2 plakjes geitenkaas

Instructies

Zoete aardappelplakken van de Grill

  • Zet je grill aan en kies er in het menu voor om de temperatuur zelf in te stellen op 190 graden, dit is perfect voor de zoete aardappelplakken.
  • Was de zoete aardappels schoon en dep ze droog met een theedoek. Snijd de aardappels in plakken van ongeveer 1cm dik.
  • Leg de plakken op de grill en grill ze tot ze gaar zijn (test dit door er met een vork in te prikken). Ondertussen maak je het beleg.

Guacamole met Bacon en Tomaat

  • Maak de guacamole door de de avocado te prakken en er de ui, het citroensap, komijn en peper en zout aan toe te voegen. Roer het geheel door elkaar.
  • Bak de plakjes bacon in een koekenpan tot ze knapperig zijn en laat ze na het bakken uitlekken op een stukje keukenpapier. Als ze afgekoeld zijn snijd je de plakjes in snippers.
  • Verdeel de guacamole over een paar plakken zoete aardappel en daarna de bacon.
  • Snijd de halve tomaat in blokjes.

Ei met Bacon en Dille

  • Kook het ei zoals gewenst. Ik vind het lekker als hij nog een beetje zacht is van binnen.
  • Ondertussen bak je de plakjes bacon in een koekenpan knapperig. Laat hierna uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Meng de yogonaise met dille.
  • Leg 1 plakje bacon op een plak zoete aardappel, daarna een dot yogonaise en vervolgens een half ei.

Pindakaas met Banaan

  • Smeer een laagje pindakaas op de zoete aardappel en beleg met een paar plakjes banaan. Om het af te maken strooi je er een beetje kaneel over.

Avocado met Ei

  • Kook de eieren zoals gewenst en snijd de avocado in repen.
  • Beleg de zoete aardappel met de avocadorepen en sprenkel de citroensap erover. Dit voorkomt het bruinen van de avocado.
  • Snij het ei door de helft en leg bovenop de avocado.

Vijg met Geitenkaas

  • Snijd de verse vijgen in plakjes, beleg de zoete aardappel ermee en brokkel er een beetje geitenkaas overheen.