Ga terug
+ servings
Philly Cheesesteak Pizza van de BBQ
Recept afdrukken
No ratings yet

Philly Cheesesteak pizza van de BBQ

Porties: 2 stuks

Ingrediënten

Voor het pizzadeeg:

  • 15 gram kristalsuiker
  • 7 gram gedroogde gist
  • 350 gram patentbloem
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 240 milliliter warm water

Toppings:

  • 200 gram pizzasaus *
  • 100 gram Cheddar geraspt
  • 1 ui in halve ringen
  • 1 groene paprika in dunne reepjes
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 200 gram rosbief
  • zwarte peper

Instructies

  • Meng voor de pizzabodem alle ingrediënten door elkaar en kneed het tot een soepel deeg. Zorg ervoor dat de gist en het zout niet direct in aanraking komen met elkaar.
  • Vorm een bal van het pizzadeeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg een uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Verdeel na een uur het deeg in tweeën en rol ieder deel uit tot een ronde pizzabodem.
  • Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus en verdeel de Cheddar, ui, groene paprika en rode peper over de pizza.
  • Bak de pizza's op de pizzasteen in de barbecue tot de toppings en de bodem gaar zijn.
  • Verdeel als laatste de rosbief over de pizza en serveer deze direct.

Notities

*Bij Albert Heijn vond ik pizzasaus in blik van het merk Mutti. Héél lekker en zonder toegevoegde troep dus dit is een goede to-go als je niet zelf tomatensaus wilt maken. Uiteraard mag dat wel.