Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.63 van 8 stemmen

Breakfast quesadilla's met gebakken ei, avocado en tomaat

Porties: 4 quesedilla's

Ingrediënten

  • 2 tortilla's
  • 4 eieren
  • 3 middelgrote trostomaatjes in plakken
  • 1 avocado in plakken
  • kerriepoeder
  • peper
  • zeezout
  • een paar sprieten bieslook fijngehakt

Instructies

  • Begin met het bakken van de 4 eieren. Breek de eieren in de pan en bak ze op middelhoog vuur gaar. Zorg ervoor dat de dooier is zoals je hem lekker vindt (gestold of niet gestold).
  • Schep de eieren uit de pan, verhit nu een beetje olijfolie in de pan en leg vervolgens 1 tortilla in de pan. Beleg deze direct met de gebakken eieren, plakjes tomaat en plakjes avocado. Laat op middelhoog vuur de tortilla een klein beetje krokant worden.
  • Verdeel een beetje kerrie, peper, zout en bieslook over de belegde tortilla, en leg de andere tortilla er bovenop. Leg daarop een bord en draai nu de pan met de inhoud om, op het bord. Schuif de tortilla opnieuw in de pan zodat ook de andere tortilla gebakken wordt.
  • Wanneer beide kanten een mooi bruin tintje hebben gekregen, en krokant zijn geworden, haal je het geheel uit de pan. Snijd er vervolgens vier gelijke stukken van met een groot mes of een pizzaroller. Maak af met nog een beetje bieslook.