Go Back
5 van 1 stem

Cherrytomaatjes salade met gegrilde halloumi en rode pesto

Porties1 volle schaal

Ingrediƫnten

Rode pesto

  • 2 el pijnboompitten geroosterd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 180 gram zongedroogde tomaatjes (uitlekgewicht)
  • 2 el Parmezaanse kaas geraspt of poeder
  • 10 el olijfolie
  • versgemalen peper
  • zeezout

Overig

  • 225 gram halloumi in plakken
  • 600 gram cherrytomaatjes rode, oranje en gele
  • een handje verse basilicum
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zeezout

Instructies

  • Maak eerst de pesto door alle ingrediĆ«nten hiervoor in een foodprocessor te malen tot een pesto.
  • Vervolgens grill je de plakken halloumi in een grillpan, of onder de grill. Snijd ze daarna in reepjes.
  • Halveer alle cherrytomaatjes en doe ze in een grote schaal. Roer er 1 eetlepel van de pesto doorheen, de reepjes gegrilde halloumi, een beetje olijfolie, peper en zout en maak af met wat blaadjes verse basilicum. Serveer met de overige pesto in een bakje.