Ga terug
Recept afdrukken
No ratings yet

Paasrecept: Carrot Cake Rolls

Ingrediƫnten

  • 1 XL croissant deeg
  • 75 gram roomboter
  • 1 tl vanille aroma
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram wortel julienne fijngehakt
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 50 gram walnoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg wanneer de boter gesmolten is de tl vanille aroma toe. Roer even door.
  • Meng de suiker, wortel julienne, kruiden en walnoten met elkaar in een kom.
  • Rol het croissantdeeg uit en knijp de eventuele gaatjes in het deeg dicht. Smeer vervolgens het deeg in met de vanilleboter.
  • Verdeel het suikermengsel over het deeg en rol het deeg vanaf de korte kant op. Snijd er dikke plakken van en leg deze op een met bakpapier bekleed rooster. Duw ze een beetje in vorm en schuif in de oven voor 12-15 minuten.
  • Wanneer je ze uit de oven haalt, duw ze dan voorzichtig in een paasei vorm met twee messen. Warm en koud zijn ze heerlijk.