Go Back
0 van 0 stemmen

Orzosalade met Knoflookgarnalen en Basilicum

Ingrediƫnten

  • 1/2 groentenbouillonblokje
  • 200 gram orzo
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 15 gram verse basilicum fijngehakt + een klein deel ervan apart houden voor garnering
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 300 gram garnalen
  • 40 gram Parmezaanse kaas poeder + vlokken extra voor garnering
  • 1/2 citroen rasp + sap
  • peper

Instructies

  • Zet een pan met water op het vuur en doe hier het bouillonblokje in, breng aan de kook.
  • Doe de orzo in de pan met kokend water en kook volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een pan, voeg de knoflook, basilicum en de oregano toe en bak even kort. Voeg dan de garnalen toe en bak deze op hoog vuur roze. Zet het vuur uit en leg de garnalen op een bord met aluminiumfolie erover.
  • Giet de orzo af en doe dit in de pan waar je net de garnalen in gebakken hebt. Meng de Parmezaanse kaas, en een beetje citroenrasp + -sap naar smaak erdoor. Voeg dan de gebakken garnalen toe en maak af met een beetje peper, verse basilicum en nog wat Parmezaanvlokken.