Ga terug
Recept afdrukken
3.22 van 28 stemmen

Ovenschotel met Gnocchi, Pesto en Mozzarella

Ingrediƫnten

Gnocchi

  • 1 teen knoflook geraspt
  • 500 gram gnocchi
  • 1/2 courgette in blokjes

Pestosaus

  • 20 gram basilicum
  • 30 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 6 el olijfolie
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 50 gram Parmezaan + een beetje extra voor garnering
  • 6 el slagroom

Overig

  • 2 bollen mozzarella XL in plakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en indien mogelijk; op de stand met grill bovenin.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak daarin de knoflook kort. Voeg dan de gnocchi toe en bak de bolletjes mooi bruin. Voeg op het laatst ook de courgetteblokjes toe en bak deze even mee.
  • Ondertussen maak je de pestosaus door alle ingrediĆ«nten hiervoor behalve de slagroom, met elkaar te malen en mixen in een foodprocessor. Wanneer de pesto klaar is roer je de slagroom erdoorheen.
  • Bouw nu de ovenschaal op, begin met een beetje pestosaus, dan wat van de gnocchi/courgette en vervolgens een laag mozzarella. Herhaal dit en eindig met een laag mozzarella en daarna pestosaus. Schuif in de oven voor 16-20 minuten.

Notities

Ik gebruikte een ovenschaal van 15x25cm.