Ga terug
+ servings
Speculoos carrotcake
Recept afdrukken
No ratings yet

Speculoos Carrotcake

Porties: 1 taart (22 cm)

Ingrediënten

Voor de carrotcake:

  • 4 eieren
  • 250 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-extract
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 300 gr wortel - geraspt
  • snuf zout

Voor de speculoosbotercrème:

  • 100 gr boter - zacht
  • 300 gr Speculoospasta
  • 50 gr poedersuiker

En verder:

  • 125 gr Speculoospasta
  • 6 Speculoosjes - grof verkruimeld

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen goed in.
  • Breek de eieren in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Klop goed op voordat je de olie toevoegt. Klop deze goed door het eimengsel.
  • Voeg vervolgens het vanille-extract, zelfrijzend bakmeel, snuf zout, kaneelpoeder en de koek- en speculaaskruiden toe en spatel het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Roer als laatste de geraspte wortel door het cakebeslag.
  • Stort het beslag in de springvorm, strijk de bovenkant glad en bak de carrotcake 75 minuten in het midden van de oven gaar.
  • Laat de carrotcake helemaal afkoelen en snijd hem vervolgens in twee plakken.
  • Doe de zachte boter in een kom en voeg hier de speculoospasta aan toe. Klop het geheel met een keukenmachine of elektrische handmixer tot een gladde crème.
  • Zeef de poedersuiker boven de botercrème en mix deze er nog even door.
  • Smelt de speculoospasta in een steelpannetje.
  • Smeer de bovenkant van de onderste plak cake in met de helft van de gesmolten speculoospasta en laat deze iets over de randen drippen.
  • Smeer de helft van de speculoosbotercrème over de bovenkant van de cake en verdeel hier de helft van de koekkruimels overheen.
  • Leg de tweede plak cake er bovenop en smeer ook deze in met de gesmolten speculoospasta en de speculoosbotercrème. Verdeel het restant van de koekkruimels over de taart.
  • Serveer de taart direct of bewaar hem maximaal 3 dagen in de koelkast.