Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Porties: 1 pizza

Ingrediënten

  • 1 verse pizzabodem
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 teen knoflook
  • 5 takjes dille fijngehakt + 1 takje extra voor garnering
  • 1 citroen alleen rasp
  • 150 gram garnalen
  • 1/2 avocado in plakken
  • 1/2 bos-ui in ringetjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het deeg uit en verdeel er 1 el olijfolie over. Bestrooi met een beetje peper en zout en schuif in de oven voor 7-10 minuten. LET OP: Doordat je de bodem zonder topping bakt, kan hij snel erg krokant worden. Houd het bakproces dus in de gaten en laat de bodem niet te donker worden.
  • Meng de yoghurt met de mayonaise, knoflook, fijngehakte dille en het citroenrasp tot een lekkere dressing.
  • Bak de garnalen op hoog vuur mooi roze.
  • Laat de gebakken pizzabodem even afkoelen en beleg deze met eerst wat dressing, en dan wat avocado, bos-ui en de gamba's. Maak af met nog een beetje dressing en een beetje dile.