Ga terug
+ servings
Parmezaanpasta uit de instant pot
Recept afdrukken
4 van 10 stemmen

Parmezaanpasta uit de instant pot

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kippendijen - in blokjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 250 gr champignons - in plakjes
  • 500 gr stevige pasta
  • 750 ml kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 50 gr roomboter
  • 100 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 50 gr naturel roomkaas
  • 15 gr verse basilicum
  • peper en zout

Instructies

  • Zet de intant pot op sauté en bak de kippendijen zonder olie in de pot aan tot het vlees rondom bruin kleurt.
  • Voeg de ui, knoflook, kruiden- en specerijen, rode paprika en de champignons toe en bak mee tot de groenten zacht zijn.
  • Doe vervolgens de pasta, kippenbouillon en kookroom in de pot. Roer een keertje door en draai de deksel op de pot. Sluit het stoomventiel.
  • Zet de instant pot op stand manual, high en zet de timer op 6 minuten.
  • Draai zodra de timer afgaat het stoomventiel open (voorzichtig, doe dit bij voorkeur met keukengerei en niet met je handen!). Laat de druk uit de pot ontsnappen en draai de deksel van de pot.
  • Roer de rest van de ingrediënten door de pasta tot de kaas is gesmolten en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.