Ga terug
Japanse kara-age
Recept afdrukken
2.80 van 15 stemmen

Japanse Kara-Age

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 kleine sjalot - gesnipperd
  • 1 tl gemberpoeder
  • snuf chilipoeder
  • 1/2 tl witte peper
  • 2 el sojasaus
  • 4 el mirin
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl rijstazijn
  • 400 gr kippendij - zonder bot, in stukken
  • 100 gr maïzena

Instructies

  • Doe de knoflook, sjalot, gember, chili, witte peper, sojasaus, mirin, sesamolie en rijstazijn bij elkaar in een kom en roer dit even goed door.
  • Leg de stukken kip in de marinade en dek de kom af. Zet minimaal 2 uur maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast.
  • Doe de maïzena in een kommetje en wentel de gemarineerde stukken kippendij door de maïzena. Laat een half uurtje liggen.
  • Verwarm ondertussen plantaardige olie in een steelpannetje naar 170℃.
  • Wentel de gepaneerde kip nogmaals door de maïzena en frituur de kip vervolgens in 5 minuten bruin en gaar.
  • Laat uitlekken op een vel keukenrol en serveer met mayonaise of sojasaus.