Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Flatbread met Garnalen, Mango en Limoen

Porties: 6 belegde flatbreads

Ingrediënten

Flatbreads

  • 275 gram bloem
  • 1 zakje gist 7 gram
  • 1/2 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 5 gram koriander fijngehakt
  • 175 ml lauwwarm water

Toppings

  • 4 tomaten in kleine blokjes
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 5 gram koriander fijngehakt
  • 1/4 limoen sap
  • 1 limoen 6 partjes
  • 400 gram garnalen
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 avocado in plakken
  • 1 verse mango in reepjes, plakjes of blokjes

Instructies

Flatbread

  • Begin met het maken van het deeg voor de flatbreads. Mix alle droge ingredienten hiervoor met elkaar in een keukenmachine, en volg vervolgens ook de olijfolie en het water toe. Laat de keukenmachine het deeg (met deeghaak) mengen tot een soepele bol deeg. Dit heeft even tijd nodig, dus laat de machine zo'n tien minuten op een rustige stand werken. Doe je het met de hand; flink blijven kneden totdat het deeg soepel aanvoelt.
  • Vet een kom in met een beetje olijfolie en leg de bal deeg hierin. De de kom af met vershoudfolie en laat het deeg in een uur rijzen tot het een keer zo groot is geworden.
  • Wanneer het deeg klaar voor gebruik is, verdeel je de bal in 6 gelijke stukken van ongeveer 60-70 gram per stuk. Rol de bollen deeg plat tot 1-2 mm dik.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak 1 voor 1 de flatbreads gaar. Klaar wanneer ze hier en daar lichtbruine verkleuringen krijgen.

Toppings

  • Maak de tomatensalsa door de blokjes tomaat te mengen met het gesnipperde sjalotje, de koriander en het limoensap.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en voeg de garnalen toe. Direct daarna ook het geraspte teentje knoflook en bak de garnalen mooi roze.

Alles bij elkaar

  • Beleg de flatbreads met een paar eetlepels tomatensalsa per flatbread. Daar bovenop verdeel je de garnalen, een paar plakken avocado en mango.
  • Maak af met een beetje koriander en serveer met een partje limoen.