Ga terug
+ servings
Jerk portobello's
Recept afdrukken
No ratings yet

Jerk Portobello's

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 sjalotten - grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 takjes tijm
  • 4 verse laurierblaadjes
  • 1/2 tl kruidnagel - gemalen
  • 1/2 tl piment - gemalen
  • 1/2 tl nootmuskaat - gemalen
  • 6 el (borgoe) rum
  • 6 el sushi-azijn
  • 1 el honing
  • 1/4 Madame Jeanette - zaadlijsten verwijderd
  • 1 el zout
  • 6 el olijfolie
  • 3 sinaasappels - sap en rasp
  • 6 portobello's
  • zwarte peper - naar smaak
  • 4 boterhammen - geroosterd

Instructies

  • Doe voor de jerk de sjalotten, knoflook, tijn, laurierblaadjes, kruidnagel, nootmuskaat, piment, rum, sushi-azijn, honing, Madame Jeanette, zout, olijfolie, het sinaasappelsap en de -rasp in de keukenmachine en maal dit tot een glad geheel.
  • Maak de portobello's schoon en snijd ze in drieën. Doe ze samen met de jerksaus in een diepvrieszak en laat 3-4 uur marineren.
  • Verwarm een droge grill- of koekenpan op het vuur. Neem de portobello's uit de marinade en schud de overtollige marinade eraf.
  • Grill of bak de portobello's in porties aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Breng op smaak met zwarte peper en desgewenst wat extra zout en serveer met de geroosterde boterhammen.