Ga terug
+ servings
Cheesecakeijs met amarena
Recept afdrukken
No ratings yet

Cheesecake-ijs met Amarena kersen

Porties: 500 ml

Ingrediënten

  • 250 gr naturel roomkaas
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 gr
  • 200 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 250 gr Amarena-kersen - of ander fruit op siroop
  • 25 gr jodenkoeken

Instructies

  • Doe de roomkaas samen met de gecondenseerde melk, slagroom en vanillemerg in de kom van de keukenmachine en klop tot een klontvrij en romig ijsbeslag.
  • Pureer ondertussen de Amarena-kersen met een staafmixer en verkruimel de jodenkoeken.
  • Schenk de helft van de ijsmix in een cakeblik en schep hier de helft van de Amarena-puree en verkruimelde jodenkoeken op.
  • Schenk de rest van het ijsbeslag in de cakevorm, gevolgd door de rest van de Amarena-puree en jodenkoeken.
  • Maak met behulp van een satéprikker een swirl van de Amarena-puree door het ijsbeslag en laat het ijs opstijven in de vriezer.