Ga terug
+ servings
Bacon & Uientapenade
Recept afdrukken
No ratings yet

Bacon & uientapenade

Porties: 250 gram tapenade

Ingrediënten

  • 300 gr ontbijtspek - broodbeleg
  • 2 uien - in halve ringen
  • 1 kopje espresso
  • 1 1/2 tl honing
  • 1 tl balsamico-azijn
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • snuf zwarte peper

Instructies

  • Verhit een droge (koeken)pan op het vuur.
  • Snijd de plakjes ontbijtspek in kleine blokjes en bak deze zonder vet in de pan krokant. Schep het krokante spek uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Bak de uien in 10 minuten op middelhoog vuur in het achtergebleven spekvet zacht en glazig.
  • Doe dan het spek en de rest van de ingrediënten in de pan. Roer goed door en breng aan de kook.
  • Draai het vuur helemaal laag en laat onder af en toe doorroeren alles 40 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep alle ingrediënten in een foodprocessor of hakmolentje en pulseer een paar keer om alles te vermalen.