Heeeeelemaal in het begin van OhMyFoodness plaatste ik een recept voor de allerlekkerste brownies ooit. En neem van mij aan, ze zijn echt bekend want ik word nog regelmatig gevraagd om deze brownies te maken. Ze zijn dan ook wel erg lekker zo met een chocolade laagje bovenop. Het eerste brownie artikel is inmiddels al flink verouderd en aangezien ik onlangs de brownies opnieuw maakte, besloot ik nieuwe foto’s van het eindresultaat te maken en het recept opnieuw te publiceren. Want iedereen moet dit brownierecept eens geprobeerd hebben.

brownies

Wat heb je nodig?

  • 300 gram pure chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 125 ml slagroom
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • snufje zout

1. Breek 200 gram pure chocolade en 100 gram melk chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een pannetje en zet de pan op een laag vuur. Laat onder af en toe doorroeren smelten totdat je een mooi glad mengsel krijgt.

2. Klop de eieren los in een kom en voeg hier vervolgens de basterdsuiker aan toe. Even goed doorroeren zodat de meeste suiker is opgelost.

3. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en roer het door met een houten lepel totdat de ingrediënten gemengd zijn. Niet met een mixer kloppen, hier wordt je mengsel taai van en het is bovendien niet nodig.

4. Zeef het bakmeel boven de kom en voeg er een snufje zout aan toe. Wederom goed doorroeren met een houten lepel (niet met de mixer) totdat het mengsel klontvrij is. Stort het beslag vervolgens in een ingevette bakvorm en plaats hem voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. (175°C voor elektrisch).

5. Laat de brownies een dikke drie kwartier afkoelen in hun vorm voordat je het met glazuur bestrijkt. Het glazuur maak je als volgt: doe de slagroom in een pannetje en voeg daaraan de rest van de pure chocolade toe, in blokjes. Verhit op een laag vuur totdat de chocolade gesmolten is en je een lichtbruin mengsel krijgt. Stort dit glazuur vervolgens over de brownies heen en zet de schaal in de koelkast om af te koelen.

Wanneer je deze brownies hebt gemaakt wil je nooit meer anders.

brownies

brownies

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

36 reacties

  1. Marita

    Ziet er lekker uit!! Moet echt nog zoveel bakken! Jullie moeten niet zoveel lekkere recepten plaatsen! ;)

    Beantwoorden
    • Sabine

      In principe kun je allebei gebruiken, dus kijk maar wat je in huis hebt. Met deze heb ik lichte basterdsuiker gebruikt omdat ik geen donkere in huis had.

      Beantwoorden
  2. Daphne

    Hai! Ik wil de brownies graag eens proberen te maken, maar wij hebben thuis een heteluchtoven. Zou dit dan verschillen qua baktemperatuur? Of is een heteluchtoven juist een elektrische oven? Help!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Een heteluchtoven is iets heel anders dan een elektrische oven. De heteluchtoven kun je voorverwarmen op 180 graden, voor elektrisch is iets koeler wat beter met deze brownies. Temperaturen staan ook in de tekst ;)

      Beantwoorden
  3. Hugo

    Klopt. Dit zijn inderdaad de allerlekkerste brownies. En ze zijn ook nog eens makkelijk te maken met eenvoudige ingrediënten. Dank voor dit recept!

    Beantwoorden
  4. Naomi

    hallo,
    Ik wil graag jouw brownies maken voor het kerstdessert morgen. Ik wil een trifle maken met Rolo en brownie en slagroom.
    Nu wil ik kleine blokjes snijden voor de laagjes. De brownie moet dus lager worden.
    Als ik een vorm gebruik van 20 bij 35, wat zal ik dan aan baktijd aanhouden? Ik vindt het bij brownie altijd zo moeilijk inschatten.
    Ik twijfel nog of ik er gehakte Rolo overheen verdeel voor het bakken.
    Alvast bedankt!
    Groeten naomi

    En nu ik toch een keer reactie geef…. Veel van jouw recepten komen regelmatig op tafel voorbij. Dus super bedankt voor het delen altijd!
    Fijne feestdagen.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Hoi! Ik zou het proberen met 20 minuten en dan even kijken of ze gaar zijn. Wat betreft de Rolo’s, deze zou ik er denk ik een minuut of vijf voor het einde overheen strooien. Anders smelten ze al helemaal. Klinkt in ieder geval als een heerlijk dessert. Fijne Kerst!

      Beantwoorden
  5. Sam

    Hoi! Ik heb de brownie gebakken en smaakte heerlijk! Alleen was de brownie niet smeuïg in het midden. Ik heb wel een fout gemaakt, ben namelijk de reep melkchocolade vergeten toe te voegen. Kan het daar aan liggen?

    Beantwoorden
  6. Rianne

    Blijft ie lekker smeuiig als ik hem vrijdag voor zondag maak? En hoe kan ik de brownie’s het beste bewaren?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Maak ze dan wel vrijdag wel zo laat mogelijk, dan zijn ze zondag nog lekker als je ze luchtdicht in de koelkast bewaard! :)

      Beantwoorden
  7. Ebi

    Bij die opdracht 2 staat er dat ik de ei met suiker moet gaan kloppen,maar bij de foto’s zie ik ei met chocola,betekent dat dat ik de overige 100 gram pure chocola erin moet doen.

    Beantwoorden
  8. Stephan

    Ik heb vandaag de brownie gemaakt. De smaak is erg goed maar de in het midden is het helaas niet gaar geworden. Toch jammer. Hij heeft wel echt een half uur in de oven gestaan op 180 graden.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Wat jammer dat de brownie van binnen niet helemaal gaar is geworden! Iedere oven is helaas anders waardoor baktijden wel eens kunnen variëren onderling. Bij jou hebben de brownies de volgende keer dus iets langer de tijd nodig. Fijn dat de smaak wel goed was!

      Beantwoorden
  9. Joost

    Hoi Sabine, gisteren jouw recept voor de brownies uitgeprobeerd. Het resultaat valt me alleen wat tegen. Ik had echt van die compacte, kleffe brownies verwacht maar het heeft meerr een cake achtige textuur. Heb ik iets niet goed gedaan? Heb je recept wel goed gevolgd..

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.