Van kinds af aan ben ik al dol op shoarma. We aten dat vroeger zeer regelmatig met pitabroodjes, goed veel knoflooksaus en een kom tomatensoep. Stiekem vind ik shoarmapizza’s ook heel erg lekker, dat is echt een guilty pleasure. Wederom met goed veel knoflooksaus uiteraard. Op OMF deel ik vandaag een lekker recept voor pitapizza met shoarma en hummus. Een stukje gezonder dan gewoon een broodje shoarma, veel minder werk dan het maken van een pizza en onwijs leuk om te serveren voor bijvoorbeeld de lunch. Of je serveert deze pitapizza’s bij een kom soep, dat is ook altijd een goed idee. Het is wel ’t lekkerst als je zoveel mogelijk zelf maakt. Zo heb ik al eens eerder een recept voor pitabroodjes gedeeld, dus mocht je daar de tijd voor hebben: maak die dan lekker zelf. Homemade hummus kun je op tal van manieren maken, in dit recept gebruik ik een hele simpele. Tot slot dan de shoarma, die vind ik stiekem toch het allerlekkerst als ‘ie zo uit de supermarkt of bij de slager vandaan komt. Mocht je liever geen varkensvlees willen eten dan kun je ook deze kipshoarma gebruiken.

Pitapizza met hummus en shoarma

Pitapizza met hummus en shoarma

Pitapizza met shoarma en hummus
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
6stuks stuks
Ingrediënten:
  • Voor de pitapizza's:
  • 6 pitabroodjes
  • 250 gr shoarma
  • 1 geroosterde puntpaprika uit pot, in reepjes
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • verse peterselie
  • Voor de hummus:
  • 1 blik kikkererwten 400gr
  • 1/2 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 3 el zonnebloemolie
  • Voor de yoghurt-knoflooksaus:
  • 50 ml volle yoghurt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • zout
Bereidingswijze:
  1. Bak de shoarma even kort voor in een koekenpan. De pitapizza's hoeven namelijk niet zolang in de oven en je wilt wel dat de shoarma straks gaar is.
  2. Doe alle ingrediënten voor de hummus in een foodprocessor of hakmolentje. Maal het geheel tot een gladde zachte substantie.
  3. Roer het teentje knoflook en een snuf zout door de volle yoghurt. Laat de yoghurt-knoflooksaus staan terwijl je de pitapizza's maakt.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  5. Smeer ieder pitabroodje aan de bovenkant in met een flinke lepel hummus. Verdeel hier de geraspte mozzarella overheen.
  6. Leg de voorgebakken shoarma en de reepjes geroosterde puntpaprika op de pitabroodjes.
  7. Bak de pitapizza's met shoarma in het midden van de oven in 8 - 10 minuten gaar. Zorg ervoor dat de broodjes krokant zijn en de kaas gesmolten is.
  8. Besprenkel de warme pitapizza's met de yoghurt-knoflooksaus en garneer ze met verse peterselie.
  9. Serveer ze direct of bewaar ze (zonder saus!) afgedekt in de koelkast voor de volgende dag. Opwarmen kan even kort in de oven, maar koud zijn ze ook te eten.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.