Bij het maken van de afgelopen eetoverzichten kwam ik er achter dat we wel bizar weinig vis hebben gegeten de afgelopen tijd. Nu moet ik ook zeggen dat ik dit tijdens mijn zwangerschap ook niet heel gemakkelijk vind. Ik vind het namelijk heerlijk om vis niet helemaal door te bakken wanneer we het eten zodat het nog lekker zacht is, maar ergens vind ik dat toch een beetje gevaarlijk. Maar goed, na een paar weken vrijwel uitsluitend vlees te hebben gegeten moest daar deze week maar eens verandering inkomen. Resultaat? Vis voert héél erg de boventoon in dit Sab’s Eetoverzicht en stiekem word ik daar heel gelukkig van. Wat ook fijn is, carnivoor Tim vond het allemaal ook meer dan prima. Zolang de vis op een fijne manier in gerechten wordt verwerkt mist hij ‘zijn’ vlees helemaal niet en dat vind ik op mijn beurt weer prettig. Ik wil er een doel van maken om (na de zwangerschap) wat minder vlees te gaan eten. Schrappen zal ik het nooit doen, daar vinden we het namelijk veel te lekker voor, maar iets minderen mag wel. Een beetje experimenteren met vegetarische gerechten lijkt me een leuke uitdaging. Goed, genoeg gekletst. Kijk je mee?

Zondag

Vorige week zondag aten we sinds lange tijd weer een sushisalade, heerlijk met tonijn en surimi. Deze salade stond eigenlijk voor zaterdag al op de planning maar toen bleven we onverwacht een hapje in de stad eten. Tim en ik zijn beide dól op sushisalade. Ik kan ook niet wachten om deze straks weer eens te maken met rauwe zalm, jum jum. Ik maak de sushisalade min of meer volgens dit recept trouwens. Erbij aten we wakame die ik gewoon bij Albert Heijn had gekocht.

Maandag

Voor maandag stond er pasta pesto (homemade aangezien Tim allergisch is voor pijnboompitjes) met kippendijen, champignons en zongedroogde tomaat op de planning. Helaas moest ik weer aantreden in het ziekenhuis aan het eind van de middag maar was Tim zo lief om met wat instructies via de app alvast het eten te koken. Was heerlijk!

Dinsdag

Dinsdag deden we lekker makkelijk. Ik mikte aubergine, courgette, ui, knoflook en zoete aardappel in een ovenschaal (met de nodige kruiden uiteraard) en schoof dit in de oven. 30 minuutjes op 200°C en de groenten zijn heerlijk zacht. Overdag haalde ik een zakje ‘mystery meat’ uit de vriezer, geen idéé wat het was. Tijdens het koken bleek ik uiteindelijk gekruide vis uitgehaald te hebben. Ik durf niet met zekerheid te zeggen wat voor vis het was, ik denk tongfilet. Was in ieder geval erg lekker!

Woensdag

Vegetarisch op de woensdagavond. Ik had nog broccoli en een halve courgette in de koelkast liggen en besloot daar een makkelijk soepje mee te maken. Altijd goed. Erbij aten we (spelt)pitabroodjes met falafel, salade en knoflooksaus. Falafel is iets dat we vaker moeten eten vind ik, we vinden het allebei lekker.

Donderdag

Toen ik vorige week bij vriendinnetje Nanda lunchte maakte ze quesadilla’s met tonijn en ik bedacht me dat ik dat deze week ook wel voor het avondeten kon doen. Zo gezegd zo gedaan, ik maakte quesadilla’s met mozzarella, rode ui, jalapeño, zongedroogde tomaat en tonijn. Erbij een salade van komkommer, avocado, tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat verkruimelde tacoschelpen. De quesadilla’s kreeg ik niet allemaal op maar gelukkig wilde Tim helpen, haha.

Vrijdag

Veel makkelijke maaltijden deze week zie ik, ook wel eens fijn! Dat is het voordeel van niet per se voor OMF te hoeven koken. Vrijdagavond aten we noedels met grove wokgroenten en oestersaus. Erbij een stukje gebakken zalm. Ik kon me de laatste keer dat ik zalm had gegeten niet meer herinneren en had er écht zin in.

Zaterdag

Dit is Tim zijn schuld, hij had er zin in. En ik ging erin mee.

Toch weer een Sab’s Eetoverzicht deze week! Ik had stiekem verwacht dat ik hem deze week niet zou halen maar baby zit nog prima in mijn buik. Eens zien of dit volgende week weer het geval gaat zijn. Ik hoop heel stiekem van niet.

Fijne zondag! x

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Malou | Blonde Blossom

    Hmmm ik krijg hier honger van! Ik ben zo gek op sushibowls; echt mijn favoriete maaltijden. Deze ziet er zo lekker uit! En de pasta ook (zelfde verhaal, gek op pasta). Ik wist trouwens niet dat je zwanger bent! Wat geweldig, ik ben benieuwd wanneer de baby komt! Malou x

    Beantwoorden
  2. Britt

    Ik vind dat er deze week wel echt superveel lekkere dingen tussenstaan! Die sushisalade, de groenten, de quesedilla’s, en de zalm met wokgroenten, heerlijk allemaal!

    Beantwoorden
  3. Julie

    Ik HOUD van falafel! Leuke mix weer tussen lekker & gezond en gewoon onbeschaamd lekker. Dit is echt mijn favoriete artikel iedere week!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.