Goedemiddag! Onze eetweek begon buiten de deur deze keer, er werd namelijk voor ons gekookt. En dat was heerlijk zo op de zondagavond. Het diner begon met een soepje van Sabine (altijd leuk als mensen voor je koken en dan je eigen recepten gebruiken haha) en daarna volgden er nog wat andere fijne creaties. De rest van de week mocht ik uiteraard weer zelf aan de slag en het was, nu ik er zo op terugkijk, een weekje met gerechten die de laatste tijd redelijk favoriet zijn geworden. En voor gisteravond had ik besloten eens een keertje makkelijk te doen, zoals dat eigenlijk heel goed past bij de zaterdag. Dus de pizza’s had ik al in huis, maar toch besloot ik last minute toch voor mezelf (de man zwichtte wel voor de pizza) te koken. Want ik had eigenlijk wel héél veel zin in dit gerecht…

Zondag

Ja, dit aten we allemaal afgelopen zondagavond. Lekker hoor! Eerst dus het soepje van Sab, daarna een avocadomousse met zalm, rucola en een sesamdressing. Hoofdgerecht bestond uit een moot zalm in een marinade (vandaar de zwarting, het is dus marinade, niet aangebrand) en na appeltaart. Ik vind dat dus echt top hè, een stuk taart na het diner. Ik krijg dat zonder moeite weggewerkt.

Maandag

Ik wilde maandag een salade maken van courgette, feta, bosui en spinazie. Met een mix van de Appie: Bulgur/Quinoa. Maar jongens, deze mixen hebben ze dus bij ‘mijn’ AH uit het schap gehaald. Als in; komen niet meer terug. Be-lachelijk. Top zijn die mixen. Vooral handig en snel in gebruik. Toevallig tipte ik er een vriendin laatst over en ze vertelde me vorig weekend nog dat ze nu standaard 3 van die zakken in huis had. Gaat nu dus niet meer. Zonde Appie Heijn. Zorg er maar snel voor dat ze weer terug komen. Erbij trouwens een runderbraadworstje. Vonden we er wel lekker bij. En de mix werd vervangen door zilvervliesrijst.

Dinsdag

Als de bloemkolen voor scherpe prijsjes verkocht worden, dan weet je wel hoe laat het is. Bloemkoolcouscous. En ik had een flinke unit ingeslagen dus ik had voor 2 dagen couscous. Dinsdag aten we het met falafel.

Woensdag

En woensdag aten we het met gehaktballetjes in pittige tomatensaus.

Donderdag

Tobi maak ik altijd erg blij met een stuk quiche dus dit was welkom bij mijn man. Quiche met wat salade van spinazie, komkommer en avocado.

Vrijdag

I looooove risotto. Vooral met paddestoelen en parmezaan. Dus die aten we vrijdag.

Zaterdag

Nee, die pizza liet ik dus lekker in de vriezer liggen. Ik had zó’n zin in een poké bowl! Ik vulde deze mega schaal (oké, het was teveel) met rijst met wasabimayo, gerookte zalm, komkommer, radijs, mango, avocado, gebakken uitjes, sesamolie en sojasaus. HEEL lekker. HEEL erg van genoten.

Vanmiddag ga ik met een vriendin naar de film in Nijmegen en aansluitend gaan we een hapje eten. Vermoedelijk trekt Tobias die andere pizza uit de vriezer en ik laat me verrassen wat er vanavond op mijn bordje ligt. Voor de rest van de week ga ik nú een planning maken. Alhoewel, eerst Wie is de Mol terugkijken.. ;-)

Fijne zondag!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Annemiek

    Quinoa en bulgur… ik denk dan heel simpel… koop een zak bulgur, koop een zak quinoa. Knikker het bij elkaar in een pot, mixen en dit als mix gebruiken. Kooktijd is ongeveer gelijk en ik weet zeker dat het omgerekend nog goedkoper is ook

    Beantwoorden
    • Vivian

      Oh ja hoor, ik kan zeker de mix zelf maken en zelf koken. Maar die zakken hoef je dus niet meer te koken. En dát is nou precies zo handig. Fijne basis voor een salade.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.