Worden jullie momenteel ook wat creatiever met het avondeten nu je mogelijk wat meer tijd hebt? Of is het misschien nog steeds passen en meten om ergens te koken? Ik merk dat ik wat meer de tijd neem voor bijvoorbeeld een ovenschotel, dat zag je vorige week. Maar de afgelopen week deed ik dat eigenlijk niet echt. Nu moet ik zeggen dat ik dat comfort food heerlijk vind, maar wel even een beetje zat was. Ik plande dus wat lichtere gerechten in hier en daar. Al lukte dat achteraf gezien alleen op dinsdag, woensdag en vrijdag haha. Ach ja, ook tijdens deze gekke periode blijf ik druk en weet ik mezelf goed bezig te houden. Dus dat er dan op donderdagavond boodschappen gedaan worden én instructiefilmpjes opgenomen worden voor de leden van de Barbell Club zorgt dan even voor een diepvriespizza. Prima deluxe.

Zondag

Ik maakte vorige week een flinke pan pasta met lekkere saus en dat was voor minstens vier personen. We besloten dat zondagavond op te maken, lekker makkelijk dus.

Maandag

Ik zag laatst dat ik nog een paar half gevulde doosjes met bladerdeeg had liggen in de vriezer, dus ik besloot dat op te maken. Ik maakte een plaattaart met geitenkaas, courgette en rode ui.

Dinsdag

Ook hiervan maakte ik een flinke hoeveelheid; een Griekse rijstsalade. Wilde het eerst met parelcouscous maken maar daar hadden we niet genoeg van. Rijst dus, met olijven, rode ui, feta, tomaatjes en komkommer. Lekker fris wel.

Donderdag

Ik deed donderdagavond boodschappen en door al die maatregelen deed ik daar ook erg lang over. Ik mikte tijdens mijn acht ronden door de winkel ook twee pizza’s in de kar want die zouden nog wel eens van pas kunnen komen. Diezelfde avond dus nog. Want na de boodschappen filmden we instructiefilmpjes voor de leden van de Barbell Club en eenmaal thuis had ik vooral trek, en geen zin meer om nog uitgebreid te koken :-)

Vrijdag

Ik wilde even gaan sporten, en Tobias had al trek. Ik ging dus ook sporten, Tobias kookte. Deze rode kool salade met walnoten, feta en granaatappelpitjes.

Zaterdag

Ik ontdekte laatst via Instagram iemand die, in deze Coronaperiode, Indische maaltijden maakt en aan huis brengt. Bestelde ik maar gelijk voor gisteravond dus we hoefden niet te koken. Was lekker!

Voor de komende week heb ik de planning al rond, dus daar hoeven we niet meer over na te denken. Enkel nog per dag bepalen waar we zin in hebben.

Fijne zondag, en stay safe! 

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.