Zo langzamerhand zijn we wel bekend met brownies. Ik moet zeggen dat ik aardig verwend begin te worden wat dat betreft. Gewoon standaard brownies, ik word er niet zo warm meer van. En daarom probeer ik voor OMF ook continu te variëren. Zo maakten we eerder al eens tiramisubrownies en super lekkere frambozen cheesecakebrownies. De crème brûlée brownies die ik vandaag met je ga delen horen absoluut in het rijtje van beste brownierecepten thuis. Logisch ook, ik ben namelijk gróót fan van crème brûlée en bestel het zeer regelmatig als ik in een restaurant eet. Met deze brownies combineer ik echt het beste van twee werelden: intense, smeuïge brownies met zachte, romige crème brûlée mét de krokante suikerlaag. Daar wil je toch direct op aanvallen?


Klik hier als je de video niet kunt zien

Creme brulee brownies

Creme brulee brownies

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Creme brulee brownies

Creme Brulee Brownies

24 stuks

Ingrediënten

Voor de brownielaag:

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 3 eieren
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 110 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snuf zout

Voor de creme brulee laag:

  • 500 milliliter slagroom
  • 100 gram kristalsuiker + extra om te branden
  • 1 verse vanillepeul leeggeschraapt voor het merg
  • 4 eidooiers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm (20x20) met bakpapier.
  • Smelt voor de brownies de chocolade en boter in een pannetje. Klop ondertussen de eieren samen met de basterdsuiker luchtig.
  • Voeg terwijl je blijft kloppen de gesmolten chocolade bij de opgeklopte eieren. Klop dit tot een klontvrij mengsel. Voeg vervolges het bloem, bakpoeder en zout toe en spatel dit met een pannenlikker tot een klontvrij beslag.
  • Stort het browniebeslag in de bakvorm en bak de brownies in het midden van de oven 15 minuten voor.
  • Maak ondertussen de creme brulee laag. Doe hiervoor de slagroom met de helft van het kristalsuiker en het vanillemerg in een steelpannetje. Verwarm dit op middelhoog vuur tot de suiker gesmolten is. Klop ondertussen de rest van de suiker met de eidooiers luchtig.
  • Schenk zodra de suiker is gesmolten een klein scheutje van de warme slagroom bij de opgeklopte eidooiers. Roer goed door en schenk vervolgens alles weer in de pan. Verwarm het geheel nu al roerend en laat het mengsel zachtjes indikken.
  • Schenk het creme brulee beslag over de voorgegaarde brownies in de bakvorm. Bak vervolgens de creme brulee brownies nogmaals 30-40 minuten in het midden van de oven tot de bovenste laag niet meer vloeibaar is en de brownies gaar zijn. Laat de brownies goed afkoelen.
  • Snijd de brownies in stukken en bestrooi ze aan de bovenkant met kristalsuiker. Brand de suiker vervolgens met een gasbrandertje (of in de oven onder de grill) tot een bruingekleurde, knapperige karamellaag.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Kirsten

    Zeg, je noemt het dikker worden van de creme brulee laag in de pan “inkoken”. Er zit geen bloem in het recept, dus bij koken verwacht ik dat de eieren gaan stollen. Bedoel je niet dat het een graad of 75-80 moet worden, waarbij de eieren gaan binden?

    Verder lijkt t me helemaal heerlijk!!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.