Courgette omelet uit de oven

Ik ben een groot fan van bijgerechten, en al helemaal als je ze kunt klaarmaken en vervolgens in de oven schuift om die het laatste werk te laten doen. Zo kan ik me ondertussen focussen op dat wat ik er nog bij maak en zo zet je vervolgens een lekkere en complete maaltijd op tafel. Deze courgette omelet uit de oven is flink van formaat, lekker en vooral ook makkelijk om te maken. Je mixt alles met elkaar, giet het in een grote ovenschaal en wanneer het geheel gaar is laat je het heel even afkoelen. Snijd er vervolgens mooie punten van en serveer het bij de maaltijdsalade die je ondertussen hebt staan maken. Dat wat je overhebt bewaar je gewoon voor de volgende dag!

Gemak dient de mens met dit courgette ei recept

Wat dit courgette ei recept zo aantrekkelijk maakt, is het gemak waarmee het bereid kan worden. Het vereist minimale inspanning en ingrediënten, maar levert maximale smaak en tevredenheid op. Bij mij smullen de kinderen er ook graag van. Het is het perfecte gerecht voor een drukke doordeweekse dag wanneer ik iets snel en voedzaam op tafel wilt zetten. En een groot voordel van dit courgette ei recept vind ik dat je de restjes goed kunt bewaren voor een volgende maaltijd. Het is namelijk super geschikt om voor te bewaren in de koelkast. Ik maak het soms in de avond en bewaar het voor de volgende dag op kantoor als lunch of gezonde snack tussendoor. .

Courgette omelet: ingrediënten mengen en bakken maar!

Deze courgette omelet is echt een topper als het gaat om gemak. Dit gerecht is vaak genoeg mijn redden in nood geweest. Met een paar basis ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt, tover je in no time een heerlijk bijgerecht op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten te mengen en de oven doet de rest. Serveer je omelet met een frisse salade, en je hebt een maaltijd die zowel simpel als smaakvol is.

Een aantal andere makkelijke bijgerechten om te maken zijn: 

Griekse courgette koekjes: de benaming ‘koekjes’ kan enigszins verwarrend zijn, aangezien je geen typische knapperige textuur die koekjes normaal hebben moet verwachten. Kleine pannenkoekjes zouden een betere vergelijking zijn, maar dan met een hartige twist. Ik vond ze absoluut heerlijk, zowel voor in de middag of als bijgerecht in de avond.
Gevulde courgette met knoflookgarnalen: een gevulde courgette die ab-so-luut niet saai is! Want dat vind ik een gevulde courgette normaal gesproken wel snel. Deze met knoflookgarnalen een een flinke portie kaas is super lekker!
Smashed potatoes met mascarpone dip: Alleen al voor de dip wil je deze maken! Die dip was namelijk werkelijk verrukkelijk. En smashes potatoes zijn bij mij ook altijd een succes, omdat ze zo lekker knapperig zijn! Alles ging schoon op bij ons.

Vegan variant van een omelet met courgette

Nu denk je misschien: “Maar wat als ik vegan ben?” Geen zorgen! Je kunt een heerlijke vegan courgette omelet maken. Vervang de eieren door een mengsel van kikkererwtenmeel en water (of een andere plantaardige melk voor extra romigheid) en voeg je favoriete kruiden toe. Dit alternatief biedt niet alleen een geweldige smaak en textuur, maar het is ook nog eens rijk aan eiwitten en voedingsstoffen. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik deze vegan courgette omelet nog nooit zelf zo gemaakt heb, maar dat ga ik binnenkort eens proberen!

Via Instagram vind ik het heel leuk om jullie omeletten te zien.

Courgette omelet
Courgette omelet
3.67 van 3 stemmen

Courgette omelet uit de oven

Ingrediënten

  • 2 rode uien gesnipperd
  • 3 tenen verse knoflook geraspt
  • 10 gram verse oregano fijngehakt
  • 2 courgettes geraspt
  • 200 gram witte kaas
  • 8 eieren losgeklopt
  • peper
  • zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de rode ui totdat deze lekker begint te geuren. Voeg de knoflook en oregano toe en bak nog even goed mee op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit en doe de inhoud van de pan in een grote kom.
  • Voeg de geraspte courgette toe, brokkel de witte kaas erover en voeg ook de losgeklopte eieren toe. Roer het geheel goed door elkaar en voeg flink wat peper en zout toe.
  • Giet het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal en schuif in de oven voor 40 minuten. Klaar als de bovenkant een mooi bruin kleurtje heeft gekregen.

Notities

Ik gebruikte hiervoor een ovenschaal van 30 x 20 cm.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Omelet met courgette
Omelet met courgette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close