Deelde ik een paar dagen geleden nog een recept voor Mac & Cheese uit een mug, doe ik vandaag toch iets meer moeite voor deze simpele pasta. Al eerder liet ik zien dat het heel lekker en makkelijk is om een avocado te gebruiken in een pastasaus en vandaag doe ik dat weer. Ik maakte Avocado Mac & Cheese, echt verrukkelijk en stiekem vind ik het nog lekkerder dan een normale Mac & Cheese. Dit gerecht is zelfs zo romig dat het me een beetje aan risotto doet denken. Aangezien je me daar sowieso voor wakker mag maken, word ik heel blij van dit maaltje.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 400 gram macaroni

Voor de kaassaus:

  • 30 gram bloem
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • ± 200 – 250 milliliter halfvolle melk
  • 30 gram Parmezaanse kaas*
  • 50 grap geraspte Belegen kaas*
  • peper en zout

Voor de avocadosaus:

  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout

*De kazen die ik in de kaassaus gebruik kun je eventueel vervangen door kaas die jij in huis hebt.

1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2. Doe voor de avocadosaus alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en laat deze draaien tot een romige saus ontstaat. De saus hoeft niet heel vloeibaar te zijn, deze mag best de consistentie hebben van een puree.

3. Smelt voor de kaassaus de boter in een pannetje en voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Roer met een garde enkele minuten goed door maar laat de bloem en boter niet bruin kleuren.

4. Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je met de garde blijft roeren. Voeg net zoveel melk toe tot de saus dik genoeg is geworden. Houd er rekening mee dat de kaas de saus nog weer wat dikker maakt.

5. Voeg de kazen toe en roer deze goed door de saus tot alle kaas gesmolten is. Breng de kaassaus op smaak met peper en zout.

6. Voeg de kaassaus en de avocadosaus toe aan de gaargekookte macaroni. Roer goed door en serveer direct.

Avocado Mac & Cheese

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Sabine

    Wat een leuk idee! Ik heb wel avocadosaus gegeten bij andere pasta’s, maar nog nooit bij Mac & Cheese. Lijkt me erg lekker en dan voelt het gelijk iets gezonder ;-)

    Beantwoorden
  2. Tanja

    Dit klinkt echt heel lekker,
    daarover geen gemekker.
    Weer eens een andere pasta,
    dat eet mijn lief ook maar,basta!

    Want wat de boer niet kent eet hij niet,
    “toch wel lekker” is telkens het einde van het lied
    Ook dit moet hij leren eten,
    maar dat komt goed, zoals ik kan weten. :-)

    Beantwoorden
  3. Arjanne

    Hmm, vaak over Mac & Cheese gehoord, maar nog nooit uitgeprobeerd. Ik ga met jouw recept nu een poging doen :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.