Chimichurri schijnt een typisch Argentijns gerecht te zijn al heb ik uit verschillende hoeken ook gehoord dat het toch meer iets voor Zuid-Amerika in het algemeen is. Hoe dan ook, mijn eerste ervaring met Beef Chimichurri was dankzij Knorr en vervolgens heb ik het jaren later nog een keer gegeten bij Brasserie Hoofdstad in Amsterdam. Toen ik laatst in dubio was over wat te doen met de biefstukjes die ik nog had liggen besloot ik zelf een keer aan de slag te gaan met het maken van Beef Chimichurri. En wat blijkt? Het is super makkelijk om te doen!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • ½ bosje verse peterselie
  • 1 rode peper
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

1. Hak de teentjes knoflook, de rode ui en de rode peper zo fijn mogelijk. Doe alles in een klein schaaltje.

2. Hak vervolgens ook de peterselie zo fijn mogelijk. Het is wel echt aan te raden om verse peterselie te gebruiken voor de Chimichurri.

3. Doe de peterselie samen met de oregano in het kommetje bij de knoflook, ui en rode peper en voeg dan de rode wijnazijn en olijfolie toe.

4. Roer alles goed door tot een dressing en breng deze op smaak met peper en zout.

5. Verhit een klontje boter in de koekenpan en bak de biefstukjes zoals jij ze graag hebt.

6. Snijd de biefstuk in schuine plakken en schep de Chimichurri eroverheen. Deze dressing is ook onwijs lekker bij een stukje vlees van de barbecue of houtskool grill!

Je kunt de Chimichurri ook gebruiken om het vlees in te marineren. Doorgaans wordt het vlees echter geserveerd met de Chimichurri als dressing.

Tipje: neem de tijd om de biefstuk even te laten rusten, op die manier voorkom je namelijk dat het sap er uitloopt wanneer je het vlees op het bord ligt. En zoals je op de foto kunt zien, ik was te ongeduldig.

Beef Chimichurri

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

5 reacties

  1. Ellen

    Heb dit bij veel Amerikaanse blogs al voorbij zien komen, daar is het echt super populair! Mij lijkt het in ieder geval het proberen waard!

    Beantwoorden
  2. Monique

    Wat een heerlijk gerecht! Ik heb nog een hoop over.. Weet iemand of ik het in kan vriezen en daarna evt weer op kan warmen en waar ik dan rekening mee moet houden? Bedankt voor de moeite alvast!

    Beantwoorden
    • Strella

      Je kan ze inderdaad invriezen handig is ijsblokjes voor deelporties. Probeer ook eens kruidenboter/knoflookboter in deel blokjes vriezen heerlijk over snijbonen of sperziebonen (rood gesnipperd uitje er in doen!) meteen bijzonderder groente

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.