test

Als ik een keuze zou moeten maken dan zou ik zeggen dat de McKroket mijn favoriete burger van de McDonald’s is. Tim kijkt me altijd een beetje raar aan als ik dat zeg: ‘Dat is toch gewoon een broodje kroket, wat is daar nou zo bijzonder aan?’. Deels ben ik het daar mee eens maar ik vind de combinatie van een hamburgerbroodje met de kroketburger en de ietwat pittige mosterdsaus grandioos. Ik moest en zou de McKroket dan ook een keer zelf namaken en dan met name de saus. De rest is namelijk appeltje eitje. En goed nieuws: vanaf nu maak jij hem ook gewoon lekker zelf!

Wat heb je nodig? (2 stuks)

 • 2 hamburgerbroodjes, liefst zonder sesamzaad
 • 2 kroketten / kroketburgers (bijvoorbeeld van Mora)
 • 2 theelepels mayonaise
 • 1 theelepel pittige Zaanse mosterd

De mosterd is de sterspeler in dit gerecht, zonder de juiste mosterd kun je de echte McKroket ervaring namelijk wel vergeten. Ik heb zelf de Zaanse Mosterd in een witte pot met groente letters gebruikt, deze kocht ik gewoon bij de Albert Heijn. Zorg er in ieder geval voor dat je een mosterd gebruikt waar de zaadjes nog zichtbaar in zijn, dan krijg je de beste smaak.

1. Bereid de kroketten of kroketburgers volgens de aanwijzing op de verpakking. Zelf gebruikte ik de kroketburgers van Mora, deze maakt eik klaar in de pan. Kostte hooguit vijf minuten.

2. Stoom de hamburgerbroodjes even 10 seconden in de magnetron zodat ze lekker zacht zijn.

3. Roer de mayonaise en de mosterd door elkaar en proef steeds even of je de mosterdsaus scherp genoeg vindt.

4. Snijd het hamburgerbroodje doormidden, leg de kroketburger erop en smeer hier een theelepel mosterdsaus overheen. Afdekken met het kapje brood en klaar!

McKroket

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

16 reacties

 1. Mirne

  Mijn ultieme favoriet! Ben benieuwd of de saus er echt veel op lijk zo, want die maakt het het lekkerste. Rest spreekt redelijk voor zichzelf natuurlijk.

  Beantwoorden
 2. E.

  Leuk idee, maar ik had verwacht dat je juist de kroket zelf ging maken.

  Desalniettemin ziet het er heerlijk uit!

  Beantwoorden
 3. Minke Maria

  Kun je geloven dat ik dus nog nooit een McKroket op heb? Ik zit altijd standaard aan de kipnuggets, soms een wrap, maar iets met broodjes durf ik bij de McDrek echt niet aan… Slechte herinneringen uit mijn jeugd.

  Beantwoorden
 4. Lisanne

  Heel lekker ja. Ik heb laatst een keer een kroketburger op van Mora, maar ik vond het niet zo’n succes. Van buiten waren ze gloeiend heet, maar binnenin nog koud.

  Beantwoorden
 5. Thefoodiary

  Hoe toevallig dat je vandaag met dit recept komt! Ik eet werkelijk bijna nooit (lees 1x per jaar) bij de macdonalds en gister was die dag. Wat ik dan eet: McKroket! Het enige lekkere haha. Leuk dat het zo simpel klaar te maken is maar als ik mezelf dan toch te buiten gaat, doe ik het liever bij de McDonalds om het ‘echte’ gevoel te beleven haha.

  Beantwoorden
 6. Hester

  Nog nooit besteld bij de Mac, haha! Als ik daar dan die ene keer kom heb ik altijd zoiets van ‘dan ga ik niet voor een simpel broodje kroket’. Maar dan dient het juist wel als inspiratie om thuis een keertje te maken!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.