Ik deelde op OMF al eens eerder een recept voor Meatloaf, gehaktbrood dat ideaal is voor bij het diner en stiekem ook erg lekker is als snack wanneer je er een plakje vanaf snijdt. Traditioneel meatloaf wordt echter altijd gemaakt met brood en/of paneermeel en dus vond ik het tijd om eens aan de slag te gaan met glutenvrij meatloaf. En neem van mij aan dat deze variant stiekem nog lekkerder is dan de ‘echte’ en dat ‘ie ook nog eens een stuk gezonder is. Zelf aten wij het als snack tijdens de Paleo Challange, ik pakte het brood in aluminiumfolie in en zo konden we het prima een paar dagen in de koelkast bewaren.

Wat heb je nodig? (1 brood van ± 20 centimeter)

  • 400 gram rundergehakt
  • 100 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • tijm
  • oregano
  • peper & zout
  • ketchup of zelfgemaakte currysaus (erg lekker!)

1. Verhit de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met een beetje olie.

2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes.

3. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui tot deze glazig zijn. Voeg dan de plakjes champignons toe en bak deze tot ze gaar zijn.

4. Doe het gehakt samen met het ei, een hoeveelheid tijm, oregano en peper en zout in een kom en voeg hier de gebakken champignons met de ui en knoflook aan toe. Schep het geheel om tot het gehakt goed gemengd is.

5. Doe het gehaktmengsel in de cakevorm en druk dit goed aan.

6. Bak het meatloaf in het midden van de oven bijna gaar. Draai voorzichtig de cakevorm op een met bakpapier bekleedde bakplaat om en laat het ‘brood’ eruit glijden.

7. Smeer de bovenkant van de meatloaf in met de ketchup of currysaus en bak hem nog even tien minuten in het midden van de oven verder.

Glutenvrij meatloaf

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.