*Tromgeroffel* het is vandaag tijd voor het Grote Foodbloggers Kerstmenu van 2014! Samen met Foodievriendinnetjes Brenda, Monique, Pauline, Francesca en Philippine organiseer ik dit jaar een groot kerstdiner. Op al onze blogs kun je vandaag één onderdeel van een compleet kerstdiner vinden. We hebben onszelf dit jaar slechts één regel opgelegd: de gerechten moeten makkelijk te maken en voor iedereen toegankelijk zijn. Ik was verantwoordelijk voor het voorgerecht en maakte Tonnato Pollo voor jullie, een leuke variant op de bekende Vitello Tonnato. Een vrij simpel gerecht dat met de juiste garnering er alsnog spectaculair uit kan zien.

Het grote Foodbloggers Kerstmenu

Het Grote Foodbloggers Kerstdiner

Zoals ik al zei is mijn voorgerechtje slechts een onderdeel van een lekker uitgebreid kerstdiner. Ben je nieuwsgierig naar de gerechten die nog meer bij dit diner horen? Check dan de onderstaande blogs en recepten!

Alle bovenstaande recepten zijn ontwikkeld met producten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. De recepten kosten je weinig moeite maar vormen tezamen een heerlijk kerstdiner.

Tonnato Pollo

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 kleine kipfilets
  • 1 blikje tonijn op water
  • 3 eetlepels mayonaise
  • citroensap
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

Garnering:

  • kappertjes
  • cherrytomaatjes
  • citroen
  • rucola
  • pijnboompitjes

1. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en leg deze in een pan met een laagje water. Zorg ervoor dat de kipfilets net onderstaan. Leg het laurierblaadje bij de kip in de pan.

2. Breng het water aan de kook en kook de kipfilet in 10 minuten op middelhoog vuur gaar. Laat de kip vervolgens nog 10 minuten in het hete water rusten en snijd de kip daarna in schuine plakken.

3. Meng de tonijn met de mayonaise en pureer dit met behulp van een staafmixer. Voeg een beetje van het vocht uit het blikje toe wanneer de saus te dik is.

4. Breng de tonijnsaus op smaak met peper, zout en citroensap.

5. Leg de gesneden kipfilet in het midden van het bord en schenk de tonijnsaus hieroverheen.

6. Garneer het gerecht vervolgens met halve cherrytomaatjes, schijfjes citroen, verse kappertjes en blaadjes rucola. Strooi er desgewenst nog wat extra peper en geroosterde pijnboompitjes overheen.

Tonnato Pollo

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Aletta

    Oh heerlijk zeg! Waarschijnlijk wordt mijn vega gast hier niet blij van bij het diner, maar deze ga ik zeker nog eens op een ander moment proberen!

    Beantwoorden
  2. Marijke

    Ik ben eigenlijk helemaal geen vleeseter, maar voor vitello tonnato maak ik graag een uitzondering! Bij mij werken de links wel niet allemaal, enkel die van Pauline en Brenda!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.