Pasta zonder saus is lekker, maar met het grauwe weer van de afgelopen tijd is een goedvullende avondmaaltijd wel gewenst. Om het niet gelijk heel ongezond te maken, kun je de saus het beste zelf maken en de potjes in de winkel laten staan. In principe kost het je niet zoveel tijd. Plan het handig: maak in één kooksessie teveel saus en vries de helft in zodat je de volgende keer alleen pasta bij hoeft te koeken wanneer je weinig tijd hebt. Deze pastasaus is gezond en zit boordevol groente.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 1 bakje champignons
  • 200 gram wortel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik in blokjes gesneden tomaat (400 gram)
  • 150 gram Passata Romana
  • verse basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • knoflookpoeder
  • peper/zout

1. Snijd alle ingrediënten in kleine blokjes op de champignons na, deze mogen wel wat grover gesneden worden.

2. Fruit in een hapjespan de ui in een beetje olijfolie en voeg hier de gewenste hoeveelheid knoflookpoeder aan toe.

3. Voeg het gehakt toe en bak het rul totdat het bruin begint te kleuren. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper en zout.

4. Voeg vervolgens alle groente toe en laat bakken tot alles geslonken is en de wortel zacht begint te worden.

5. Nu is het tijd om zowel de tomatenpuree, diced tomatoes en de passata romane toe te voegen. Roer goed door tot alles goed gemengd is en draai het vuur laag. Laat de saus minimaal vijftien minuten zachtjes pruttelen.

6. Pluk wat verse basilicum en meng dit door de saus. Proef de saus goed, je kunt eventueel nog extra knoflook of kruiden toevoegen.

Serveer deze saus met een holle pasta zodat de saus goed met de pasta mengt. Garneer met wat versgeraspte parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.  Eet smakelijk!

 

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Samantha

    Oeh, die foto’s! <3 Ook al is het nog vroeg in de ochtend, ik krijg er wel trek van, haha! Mijn moeder maakt de saus ook altijd zelf en elke keer als we pasta eten ben ik aan het smullen. Ik zal dit recept eens aan haar laten zien! :)

    Beantwoorden
  2. Cynthia

    Heb de saus net gemaakt, en het is heerlijk!! Je kan de smaak naar eigen wens aanpassen en smaakt véééél beter dan uit een potje! Toprecept! Ik heb hem opgeslagen :-)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.