Steak & Frites, sinds ik dit bij La Cage in Amsterdam heb gegeten ben ik er weg van. Eigenlijk is het niet meer dan een goed stuk rundvlees (bij La Cage was het bavette, verrukkelijk!) met lekkere frietjes maar is dit niet altijd gewoon heel erg lekker? Voor wat barbecue-variatie besloot ik dit gerecht om te zetten tot een spies met als resultaat een Steak & ‘Frites’ BBQ spies. Frites tussen aanhalingstekens want ik vond het ietwat ver gaan om patat aan een spiesje te rijgen. In plaats van patat koos ik voor krielaardappeltjes want deze lenen zich bijzonder goed voor de barbecue. Wel even voorkoken. De biefstuk hoeft namelijk niet zo lang te garen en je wilt natuurlijk geen rauwe aardappeltjes happen.

Wat heb je nodig? (4 grote spiesen)

  • 2 kogelbiefstukjes (400 gram in totaal)
  • 12 krielaardappeltjes
  • olijfolie
  • ½ eetlepel gedroogde rozemarijn
  • ½ eetlepel gedroogde tijm
  • peper en zout

1. Was de krielaardappeltjes grondig onder de koude kraan en kook ze gaar.

2. Laat de aardappeltjes afkoelen en sprenkel er vervolgens olijfolie overheen. Voeg de rozemarijn, tijm en peper en zout toe en schep het geheel goed om.

3. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en dep deze droog met een vel keukenrol.

4. Breng de biefstuk op smaak met peper en zout en snijd hem vervolgens in blokjes.

5. Vet de vleespennen in met een beetje olie en rijg om en om een krieltje en twee blokjes biefstuk aan de spiesen. Begin met een krieltje en eindig met twee blokjes biefstuk. Herhaal dit tot de pen vol is.

6. Vet het rooster van de barbecue goed in en rooster de Steak & Frites spiesen vervolgens in 3 – 4 minuten gaar. Draai regelmatig om zodat de biefstuk aan alle kanten kan dichtschroeien.

Deze spiesjes zijn heel erg lekker om te serveren met chimichurri!

Steak & Frites spiesen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Steak & Frites bbq spiesen

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.