Doperwtjestaart met beenham

Soms lopen de dingen niet helemaal zoals je ze had gepland. Zo had er vandaag bijvoorbeeld een recept online moeten komen voor een groene aspergetaart met beenham. En hoewel het ook echt mijn bedoeling was om deze taart te maken, kwam ik er op het moment van maken achter dat groene asperges die ik had niet goed meer waren. Oeps… De quichevorm was al gevuld en ook het eimengsel zat al in de vorm. Gelukkig heb ik altijd wel iets eetbaars op kantoor liggen en besloot ik doperwtjes te gebruiken in plaats van groene asperges. En eerlijk? Dat vond ik stiekem nog iets lekkerder want ik ben dol op doperwtjes. Altijd al geweest trouwens, als ik het vroeger bij mijn ouders thuis te eten kreeg schepte ik ook altijd twee keer op. En nog steeds heb ik altijd wel een zak doperwtjes in de vriezer liggen. En dat bleek nu dus maar wat handig te zijn! Dit kleine beetje freestylen laat wel direct zien hoe veelzijdig het recept van vandaag is. Heb je dus geen doperwtjes in huis of hou je er niet van, dan kun je ook asperges gebruiken. Courgette zou ook nog een goede optie zijn, wat je maar wil! Zelf hebben we deze hartige taart gegeten met een salade waardoor hij prima dienst deed als lichte avondmaaltijd. Heb je een stukje over, bewaar dit dan in de koelkast voor lunch de volgende dag. Lekker!

Doperwtjestaart met beenham

Doperwtjestaart met beenham

No ratings yet

Doperwtjestaart met beenham

Porties1 taart (30 cm)

Ingrediënten

  • 1 vel vers taartdeeg - bijv. van Tante Fanny
  • 5 eieren - losgeklopt
  • 2 tl verse bieslook - fijngesneden
  • 50 gr crème fraîche
  • 100 gr belegen kaas - geraspt
  • 150 gr beenhamreepjes
  • 100 gr doperwtjes - vers/uit de vriezer
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ en vet een quichevorm van 30cm in of bekleed hem met een bakpapier.
  • Drapeer het taartdeeg in de quichevorm. Snijd het overtollige deeg weg.
  • Doe de bieslook, crème fraîche en kaas bij de losgeklopte eieren in de kom en klop nogmaals op.
  • Voeg de beenhamreepjes, peper en zout toe en schep goed om. Schenk de eivulling in de quichevorm.
  • Verdeel de doperwtjes over het eibeslag en bak de hartige taart 30 minuten in het midden van de oven tot de vulling gestold is en het deeg gaar.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Doperwtjestaart met beenham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close