Eén van de bekendste kipsmaken moet toch wel BBQ Chicken zijn. Er worden pizza’s mee gemaakt, burgers… eigenlijk in vrijwel ieder eetcafé, zéker in Amerika, vind je wel een gerecht met de naam BBQ Chicken. Denk alleen al aan de kipnuggets van McDonald’s die geserveer worden met barbecuesaus. Voor deze Fastfood Friday ging ik ook aan de slag met een BBQ Chicken recept, ik maakte BBQ Chicken stokbrood. Dat is een heerlijk warm en krokant stokbrood uit de oven, belegd met BBQ chicken, kaas en frisse rode ui. Ontzettend lekker als lunch maar ook heel goed te serveren bij een kommetje soep. Hoewel je zou denken dat dit soort sandwiches zich niet makkelijk laten bewaren, blijkt het tegendeel waar te zijn. Wij verpakten het restantje brood in aluminiumfolie en bewaarden het een nacht in de koelkast. Eenmaal opgekrikt in de oven de volgende dag (een minuut of 8 op 200 graden) smaakte het stokbrood nog steeds héérlijk. Top dus!

BBQ Chicken stokbrood

BBQ Chicken stokbrood

BBQ Chicken stokbrood

Recept afdrukken Pin recept
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 15 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Waar te bewaren: verpakt in de koelkast
Hoe lang te bewaren: 2 dagen
4 personen

Keukenbenodigdheden

  • Koekenpan
  • oven

Ingrediënten

  • 400 gr kippendijen
  • 1 rustiek stokbrood - om af te bakken
  • 150 ml barbecuesaus
  • 50 gr mozzarella - geraspt
  • 50 gr Cheddar - geraspt
  • 1 rode ui - in dunne, halve ringen
  • verse peterselie - fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Bak de kippendijen in een droge koekenpan aan weerszijden goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten. Bestrooi de kip tijdens het bakken met peper en zout.
  • Snijd het stokbrood over de lengte doormidden en smeer beide bovenkanten van het brood in met een dun laagje barbecuesaus.
  • Pluis de gebakken kippendijen met behulp van twee vorken uit elkaar. Doe de geplozen kip in een kom en schenk hier de rest van de barbecuesaus bij. Schep goed om.
  • Verdeel de kip over de ingesmeerde stukken stokbrood en strooi beide geraspte kazen over de kip.
  • Schuif het brood 15 minuten in de oven, tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Verdeel de dungesneden uiringen over het BBQ Chicken brood en bestrooi met verse peterselie.

Notities

Krijg je het brood niet helemaal op? Bewaar het dan goed verpakt in de koelkast en krik het brood de volgende dag nog even in de oven op. 
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

BBQ Chicken stokbrood

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept