In de beginjaren van Ohmyfoodness maakte ik ooit de Oreo ijstaart van Laura Vitale. Het was een van de allereerste recepten die ik van haar maakte en de ijstaart heeft veelvuldig bij ons op tafel gestaan als dessert. Het recept stamt uit 2011(!) en was hoognodig toe aan een upgrade. Aan het recept zelf veranderde ik vrij weinig, maar ik zet alles net even iets overzichtelijker voor je op een rij en maakte uiteraard nieuwe foto’s. Deze ijstaart is echt perfect als je op zoek bent naar een snel en makkelijk dessert die er tóch spectaculair uitziet. Een ideale Fastfood Friday dus. Zo’n ijstaart serveert natuurlijk heel leuk en feestelijk en is gewoon net even iets gezelliger om een diner mee af te sluiten dan gewoon een bolletje ijs. Voor dit recept kocht ik een grote bak vanille-ijs in de supermarkt, maar voel je vrij om zelf ijs te maken natuurlijk. Al onze zelfgemaakte ijsrecepten vind je hier.

Oreo ijstaart

Oreo ijstaart

Oreo ijstaart

Oreo ijstaart

Oreo ijstaart

Recept afdrukken Pin recept
1 taart (22 cm)

Ingrediënten

  • 3 rollen Oreo's (450gr)
  • 50 gr boter of margarine
  • 1 liter vanille-ijs - zacht
  • 100 gr pure of melkchocolade
  • optioneel: chocoladesaus

Instructies

  • Bekleed een springvorm van 22 cm helemaal met plasticfolie. Zo krijg je de ijstaart straks makkelijk uit de vorm.
  • Maal 200 gr Oreo's fijn (gewoon met de vulling nog tussen de koekjes) en smelt de boter in een pannetje.
  • Schep de Oreokruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Verspreid de koekbodem over de springvorm en druk stevig aan.
  • Zet langs de rand van de springvorm hele Oreo's rechtop.
  • Breek de Oreo's die je nu nog over hebt in grove stukken en schep deze door het zachte ijs. Mocht je dit lekker vinden dan kun je nu ook nog chocoladesaus door het ijs scheppen. Of aardbeiensaus, whatever floats your boat.
  • Schep het ijs met de Oreo's in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de ijstaart minimaal 4 uur in de vriezer tot deze hard is geworden.
  • Smelt de chocolade in een pannetje en drizzle deze over de ijstaart. Serveer direct of zet weer terug in de koelkast.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Oreo ijstaart

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.