Door de hele Coronaperiode zat borrelen buiten de deur er niet echt in. Of nou ja, zeg maar gerust; gewoon níet. Op het moment van schrijven is het zo dat de horeca net weer is geopend, en dat de terrassen voorzichtig weer bezocht worden. Maar doordat we de gezelligheid buiten de deur een paar maanden niet hebben kunnen opzoeken, zijn we thuis de boel maar wat meer gaan ‘aanfeesten’. Dat wil zeggen; lekkere wijn uitproberen, speciaalbiertjes uitzoeken, hapjes zelf maken, en op die manier dat gezellige café- of restaurantbezoek maar een beetje vervangen. En nu spreek ik natuurlijk voor mezelf, want ik weet niet hoe en óf jullie dat gedaan hebben. Hoe dan ook; ik vond het wel wat hebben. En die overheerlijke kaasdip die je hierboven en -onder op de foto ziet staan heb ik ook in deze periode bedacht. Mijn twee favorieten voor op een broodje toastje samen; pesto en kaas. En geloof me, het is een dikke aanrader deze dip. Súper vol smaak, een beetje romig en heel erg lekker op een wit sneetje ciabatta.

Kaas Pesto Dip

Recept afdrukken Pin recept
3 bakjes

Ingrediënten

  • 40 gram basilicum
  • 10 el olijfolie
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 3 el pijnboompitjes geroosterd
  • 5 el Parmezaanse kaas poeder
  • peper
  • zout
  • 3 el roomkaas
  • 2 el mayonaise
  • 125 gram oude kaas geraspt

Instructies

  • Stop alle ingrediënten behalve de geraspte oude kaas, in een foodprocessor. Wellicht is het in 1 keer wat veel, doe het dan in etappes. Mix het geheel tot een mooie dip.
  • Voeg nu de geraspte oude kaas toe en lepel deze door de dip heen. Verdeel de dip over drie kleine bakjes. Serveer eventueel met nog wat pijnboompitjes en blaadjes basilicum.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept