Wanneer ik een pizza maak dan doe ik dat óf door middel van het beleggen en bakken van wraps in een koekenpan (panpizza), óf ik maak eigenlijk geen pizza, ik bak er gewoon eentje uit de diepvries af (jazeker, het gemak dient de mens!). Dus het verse pizzadeeg wat je in de supermarkt kunt kopen en vervolgens beleggen? Dat heb ik nog niet vaak in mijn leven gedaan. Tot nu. Want ik had dus het idee om voor OMF een koude pizza te maken, een zomerse variant met een lekkere dressing en gebakken garnalen. En ik kan je zeggen, dat is héérlijk op een versgebakken krokante pizzabodem. Dus ja, ik ga zeker vaker zo’n verse pizzabodem kopen en beleggen met dat wat me lekker lijkt. In ieder geval deze variant want hij is héérlijk! Perfect voor warme dagen.

Ingrediënten

  • 1 verse pizzabodem
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 teen knoflook
  • 5 takjes dille fijngehakt + 1 takje extra voor garnering
  • 1 citroen alleen rasp
  • 150 gram garnalen
  • 1/2 avocado in plakken
  • 1/2 bos-ui in ringetjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het deeg uit en verdeel er 1 el olijfolie over. Bestrooi met een beetje peper en zout en schuif in de oven voor 7-10 minuten. LET OP: Doordat je de bodem zonder topping bakt, kan hij snel erg krokant worden. Houd het bakproces dus in de gaten en laat de bodem niet te donker worden.
  • Meng de yoghurt met de mayonaise, knoflook, fijngehakte dille en het citroenrasp tot een lekkere dressing.
  • Bak de garnalen op hoog vuur mooi roze.
  • Laat de gebakken pizzabodem even afkoelen en beleg deze met eerst wat dressing, en dan wat avocado, bos-ui en de gamba's. Maak af met nog een beetje dressing en een beetje dile.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept