Gesponsord – Inmiddels ben ik bezig met het #afterguiltypleasures dieet. Met een kleine knipoog natuurlijk want keihard aan de lijn ben ik niet, maar de komende tijd laat ik alle guilty pleasures even links staan. Dat mag ook wel na drie maanden me vol op het boek te hebben gestort en dus niet altijd even gezond te hebben gegeten. Ik ben dus hard aan het variëren met gezonde recepten en hoewel me dat voor het avondeten makkelijk lukt, zijn lunches en snackjes toch iets lastiger. Deze super eenvoudige Komkommer-Kiprolletjes zijn hartstikke lekker als snack maar doen het ook onwijs goed als lunch. Ik gebruikte de knoflook-paprika houmous van Sabra, een onwijs lekkere authentieke(!) houmous die gewoon in de supermarkt te koop is en geen rare ingrediënten bevat. Al jaren maakt Sabra hun houmous met een authentiek recept uit het Midden Oosten en dat proef je. Ik vind houmous altijd een fijn product om te gebruiken wanneer ik bewuster wil eten. Het is gezond en je kunt het op tal van manieren inzetten. Als broodbeleg, als kruidige toevoeging voor deze komkommer-kiprolletjes maar ook om groenten in te dippen.

Wat heb je nodig? (8 rolletjes)

1. Schaaf de komkommer met behulp van een kaasschaaf over de lengte in smalle plakken. Smeer deze plakken in met de houmous.

2. Snijd de plakjes kipfilet in drieën en verdeel deze over de komkommerplakjes met houmous.

3. Snijd de puntpaprika in dunne reepjes en leg twee reepjes per rolletje over de plakjes komkommer.

4. Rol vervolgens de komkommer op met de houmous, kipfilet en geroosterde paprika aan de binnenkant. Prik de komkommer-kiprolletjes met een cocktailprikkertje vast zodat ze niet weer uitrollen.

Wil je deze lunch meenemen naar je werk en liever geen knoflook eten? Sabra heeft nog veel meer soorten houmous in het assortiment die stuk voor stuk verrukkelijk zijn. Doordat de kruiden vooral bovenop de houmous liggen ziet dit er niet alleen heel mooi uit, je kunt zelf ook nog kiezen hoe kruidig je de houmous wilt hebben. Voor deze komkommer-kiprolletjes haalde ik mijn mes vooral door de houmous en het kruidenmengsel, wil je dit niet dan kun je het mes langs de randen van het bakje halen zodat je minder kruiden meeneemt. Ideaal dus! Andere smaken houmous van Sabra zijn:

  • Classic;
  • Arabia, met een topping van Za’Atar;
  • Pikant, met scheutje pittige chilisaus;
  • Fijne kruiden, met een toefje van groene peper, peterselie en koriander.

Sabra Houmous

Sabra Houmous

Dit is een gesponsord artikel

10 reacties

  1. Birgit

    Wat een leuk en niet te moeilijk hapje. Dit lijkt me best lekker, helemaal met het warme weer. Heb komkommer en kipfilet in huis, helaas geen houmous. Morgen maar eens naar de winkel gaan. Met deze hitte vind ik boterhammen als lunch niet lekker, dus dit maar eens proberen dan.

    Beantwoorden
  2. Sanne

    Heerlijk! Ik zag bij Pauline ook al wat voorbij komen met de hummus, dit voeg snackje voeg ik erbij toe! Volgende week ga ik aan de slag in de keuken! Geniet van het mooie weer!

    Beantwoorden
  3. Mara

    Ik heb ze gisteren gemaakt, super, lekker fris! Deed het wel iets anders, namelijk met gewone humus, zonder vlees en met een half snacktomaatje in het midden. Ook lekker :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.