Met wraps sla je eigenlijk nooit de plank mis. Tortilla’s lust bijna iedereen wel en met de vulling kun je eindeloos variëren. ’s Avonds eten wij regelmatig wraps met een lekker sausje en een warme vulling gecombineerd met wat sla, maar ook voor de lunch is het heel gemakkelijk om wraps op tafel te zetten. Het leuke van wraps vind ik dat het nooit saai wordt. Brood wordt wel eens saai, maar omdat er zóveel ingrediënten zijn die je kunt gebruiken bij het maken van wraps, raak je er niet zo snel op uitgekeken. Daarnaast kun je ze, wanneer je ze in stukjes snijdt en met een cocktailprikker bij elkaar houdt ook nog makkelijk meenemen of opdienen als snack.

Op de foto’s bij dit artikel zie je ‘mijn’ kipwraps, maar ik zal er ook nog een ‘recept’ voor gerookte zalmwraps bij doen.

Gekruide Kipwraps
Benodigdheden:

  • Aioli
  • Eén gekookte kipfilet uit elkaar getrokken met een vork
  • Zes grote tortilla pannenkoeken
  • Kipkruiden
  • IJsbergsla
  • Augurk
  • Zilverui
  • Komkommer

1. Eerst kook je kipfilet in zout water. Kipfilet kook je door een pan met zout water aan de kook te brengen met de kip er al in. Wanneer het water kookt draai je het vuur laag en laat je de kip tien minuten koken. Draai na tien minuten het vuur uit en laat de kip daarna nog tien minuten rusten in het water. Trek met een vork de kipfilet uit elkaar in snippers en kruid de kip royaal met gewenste (kip)kruiden.
2. Verwarm de tortilla’s even kort in de magnetron zodat ze slap worden en ze op te rollen zijn. Bestrijk de pannenkoeken met aioli.
3. Snijd alle ingrediënten in reepjes en verdeel desgewenst de sla, augurk, zilverui, komkommer en de kip over ongeveer 1/3 van de tortilla. Je kunt hier natuurlijk naar hartenlust mee variëren. Augurk, zilverui en sla is bijvoorbeeld ook al een hele goede combinatie.
4. Rol de tortilla voorzichtig op en druk hierbij de ingrediënten goed aan zodat de wrap stevig wordt. Verdeel de tortilla in gelijke stukken met een mes. Om te zorgen dat de wrap niet weer uitrolt kun je hem vastzetten met cocktailprikkertjes. Wanneer je teveel ingrediënten hebt gebruikt ga je dat nu merken, deze zullen er namelijk aan de uiteindelijk uitvallen. Maakt niet uit, die zijn namelijk aan het einde prima te combineren als lekkere salade!

Doordat je bij deze wraps gebruik maakt van vrij droge ingrediënten, laat uitjes en sla dus uitlekken, kun je ze prima eventjes in de koelkast laten staan zonder dat ze sompig worden.

Zalm/roomkaas wraps
Benodigdheden:

  • Vier tortillapannenkoeken
  • Een pakje gerookte zalm
  • IJsbergsla
  • Roomkaas met kruiden

1. Veruit de meest makkelijke wrap om te maken maar voor veel mensen ook één van de favorieten. Doe wederom de tortilla’s even in de magnetron zodat je er makkelijk mee kunt werken.
2. Bestrijk de tortilla royaal met roomkaas. Je mag hier best een flinke laag voor gebruiken zodat de zalm niet overheerst.
3. Verdeel over 1/3 van de tortilla lichtjes wat ijsbergsla en leg hierover wat plakjes zalm. Je kunt er ook voor kiezen de helft van de tortilla te beleggen met de ingrediënten, maar hierdoor is hij wel wat moeilijker op te rollen.
4. Rol de wrap op en verdeel met cocktailprikkers in stukjes. Ontzéttend lekker en wederom erg goed te bewaren in de koelkast!


Waar moet je op letten:

  • Maak zo min mogelijk gebruik van natte ingrediënten als je de wraps van te voren klaarmaakt, natte ingrediënten maken de wraps al gauw sompig. Zeker wanneer je ze even in de koelkast bewaart.
  • Wil je de wraps graag met vis maken dan kun je budgetwise kiezen voor vis in blik. Zorg er wel voor dat je deze vis héél goed laat uitlekken. Wanneer er teveel olie of water achterblijft wordt je wrap erg nat en verliezen de andere ingrediënten alle smaak.
  • Maak liever teveel dan te weinig, want de wraps zijn prima een dag of drie/vier te bewaren in de koelkast, mits goed afgedekt.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. HippeKipCindy

    Wraps vallen ook bij mij altijd wel in de smaak. Als lunch had ik ze eigenlijk nog niet bedacht. Het recept hierboven met 4 of 6 tortilla’s is voor mij persoonlijk errûg veel als lunch ;)

    Beantwoorden
  2. Vanessa

    Wraps vallen ook bij mij altijd wel in de smaak. Als lunch had ik ze eigenlijk nog niet bedacht. Het recept hierboven met 4 of 6 tortilla’s is voor mij persoonlijk errûg veel als lunch ;)
    +1

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.