Het recept dat ik vandaag met je ga delen is min of meer per ongeluk ontstaan. Het was namelijk de bedoeling om noedelkoekjes te maken zoals ik ze wel eens eerder heb gemaakt. Echter bedacht ik vlak voordat ik het ‘beslag’ in de pan deed dat het wellicht leuker zou zijn om een noedelpannenkoek te maken. En dat had ik goed bedacht, wat was dit een lekker gerecht! Het is een ideale maaltijd als je niet zo heel veel tijd hebt om te koken maar toch een keer af wil stappen van die standaard noedels met gewokte groenten. Om de pannenkoek iets meer aan te kleden maakte ik er een taugésalade bij. Super simpel maar erg lekker. De taugésalade is ook erg lekker om als bijgerecht bij andere gerechten te serveren.

Wat heb je nodig? (2 – 4 personen)

Voor de noedelpannenkoek:

  • 125 gram eiermie
  • 150 gram bonenmix*
  • 125 gram surimi
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 eieren

*Ik had een mix van kikkererwten, edamame’s en groene kidneybonen.

Voor de taugésalade:

  • 1 rode paprika
  • ¼ komkommer
  • 150 gram taugé
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie

En verder:

  • zoete chilisaus
  • verse bieslook
  • geroosterde sesamzaadjes
  • gefrituurde uitjes

1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spoel ondertussen de bonenmix af onder de koude kraan en snijd de surimi, ui, knoflook en rode peper fijn.

2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en voeg hier de eieren aan toe.

3. Spoel de gaargekookte noedels af onder de koude kraan en laat ze goed uitlekken. Doe ze vervolgens bij de rest van de ingrediënten in de kom en schep het geheel goed om.

4. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de noedelpannenkoeken. Ik haalde zelf twee pannenkoeken van ± 25 centimeter doorsnede uit het ‘beslag’. Bak de pannenkoeken aan beide kanten licht knapperig.

5. Snijd voor de taugésalade de paprika en komkommer in dunne reepjes. Blancheer de taugé en schep de groenten met de sojasaus en sesamolie om.

6. Serveer de noedelpannenkoek op een rond bord en besprenkel hem met zoete chilisaus. Schep de taugésalade in het midden van de pannenkoek en bestrooi het gerecht met verse bieslook, geroosterde sesamzaadjes en de gefrituurde uitjes.

Noedelpannenkoek met taugésalade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

3 reacties

  1. Stephanie | Kookles Thuis

    Hey, echt een leuk recept!! Zou het ook werken met rijstmie? Ik ga het eens proberen, lijkt me super lekker en inderdaad een goeie variatie. Het lijkt me ook makkelijk mee te nemen als lunch bijvoorbeeld.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Het moet zeker lukken met rijstmie, alleen wordt de textuur van de pannenkoek dan wel iets anders. Die noedels zijn toch altijd wat minder stevig dan eiernoedels.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.