Eten serveren in een kom zorgt voor een instant comfortfood gehalte, vind je niet? Bovendien hou ik van het type gerechten dat vaak geserveerd worden in kommen. Negen van de tien keer betekent dit, althans – bij mij in huis, dat ik maximaal twee pannen op het fornuis heb staan en ik een minimale hoeveelheid aan afwas heb. Ideaal dus! Op OMF hebben we al verschillende bowls gedeeld. Zo staat er een onwijs lekkere pokébowl met tonijn en mango online en deelde Viv laatst een gruwelijk lekkere ontbijtbowl. Vandaag is het de beurt aan een noodlebowl want ook noedels lenen zich prima voor kom-gerechten.

Ik maakte deze noodle bowl voordat we op vakantie gingen en hoewel het eigenlijk niet de bedoeling was om het recept voor dit gerecht te delen, vonden we het beide uiteindelijk zo lekker dat ik hem toch maar besloot online te zetten. Lucky you, haha.

Voor het kruiden van de kip gebruikte ik overigens de Thaise kruidenmix van Euroma die ik voor deze gerechten ook heb gebruikt. Voel je vrij om het kipgehakt met andere specerijen op smaak te brengen als je de mix niet in huis hebt of niet kunt vinden.

Noodle bowl met kipgehakt

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Noodlebowl met kipgehakt

2 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 150 gr sobanoedels of rijstnoedels
  • 1 klein kropje Romaine sla in grove stukken
  • 300 gr kipgehakt
  • 1 el Euroma Thaise kruidenmix
  • 1/3 komkommer in reepjes
  • 10 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 wortel julienne
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • gefrituurde uitjes
  • geroosterde sesamzaadjes
  • gezouten pinda's of dry roasted

Dressing:

  • 3 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1/2 tl sambal
  • 1/2 tl chilisaus

Instructies

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de noedels vervolgens uitlekken en spoel ze af onder de koude kraan.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin het kipgehakt rul. Voeg de Thaise kruidenmix toe en schep het geheel nog even goed om.
  • Leg de Romaine sla onderin de kommen en verdeel hier de afgespoelde noedels overheen.
  • Verdeel vervolgens alle andere ingrediënten over de noedels in de kom.
  • Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar tot een egaal papje.
  • Schenk de dressing over de noodle bowl en maak het gerecht af met gefrituurde uitjes en geroosterde sesamzaadjes.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Marinke

    Bedankt voor dit lekkere, orginele recept. Hij viel goed in de smaak, gaan we zeker vaker eten.

    Beantwoorden
  2. Tanja

    Het gerecht is echt Super…maar de dressing is niet bepaald te drizzlen..
    Het blijft een dikke klotter. Heb het uiteindelijk opgelost, door er kokosmelk toe te voegen.
    Maar hoe krijg jij het met deze ingrediënten Dressing-waardig?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.