Eieren en Pasen zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en hoewel de bekende eimuffins het heel goed zouden doen op de paastafel, vond ik het ook wel een leuk idee om ze net iets anders aan te kleden. En daarom ging ik aan de slag met het maken van Mini Quiches met gerookte zalm en groene asperges. Ze hebben wel wat weg van de eimuffins maar zijn net even iets leuker om te serveren. Wel zijn ze weer een stuk eenvoudiger dan het maken van een grote quiche en dat zien we graag. Toch?

Wat heb je nodig? (4 stuks)

  • 2 plakjes deeg voor hartige taart
  • 50 gram gerookte zalm
  • 8 groene asperge tips
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • Belegen kaas (hoeveel je wilt)
  • peper en zout
  • gedroogde dille

1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinvorm in met een beetje olie.

2. Laat de plakjes deeg voor hartige taart volledig ontdooien en rol ze vervolgens uit met een deegroller zodat ze twee keer zo groot en plat worden.

3. Snijd de plakken deeg doormidden en bekleed vier cupjes van de muffinvorm met het deeg.

4. Blancheer de groene aspergetips even kort in kokend water en verdeel ze daarna samen met de zalm over de vier muffinvormpjes.

5. Klop de eieren met de melk, peper en zout los en schenk het eimengsel tot iets over de helft in de muffinvormpjes.

6. Strooi een hoeveelheid geraspte Belegen kaas over het eimengsel.

7. Bak de Mini Quiches zo’n 20 minuten in het midden van de oven tot het deeg bruin kleurt en de ei is gestold.

8. Strooi wat gedroogde dille over de Mini Quiches en serveer direct.

Mini Quiches met gerookte zalm en groene asperges

7 reacties

  1. Jolien

    Ziet er lekker uit, ook gemakkelijk als je voor meerdere mensen kookt! Hoeveel quiches serveer je best per persoon?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Dat ligt er heel erg aan of je er verder nog iets bij serveert. Bij een tafel vol hapjes ga ik bij zulke quiches eigenlijk altijd uit van één per persoon.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.