Panzanella met Aardbeien, Mozzarella en Parmezaan

Ik vind citrus in combinatie met hartige ingrediënten heel erg lekker, en het is ook een combinatie die vaak voorkomt. Aardbeien gebruik ik daarentegen minder vaak in een hartig gerecht maar ik kan je vertellen; het is heel goed idee. Het geeft het gerecht namelijk een lekker zomers tintje en een frisse smaak. Gaat heel goed samen met in dit geval de blokken brood, de buffelmozzarella en de Parmezaan. Eigenlijk gewoon met alles wat er in deze fijne zomerse salade zit. Je kunt ‘m prima als maaltijd serveren voor twee tot drie personen, maar ook als bijgerecht is dit een goede (en dan is dit recept voor meer dan twee tot drie personen). Zeker als je een barbecue organiseert en eens wat anders op tafel wilt zetten!

PanzanellaAardbeienMozzarella ST

No ratings yet

Panzanella met Aardbeien, Mozzarella en Parmezaan

Porties2 personen*

Ingrediënten

  • 1 ciabatta in blokken gesneden
  • 40 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 20 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 250 gram aardbeien in partjes of gehalveerd
  • een paar handen rucola breek de rucola grof
  • een paar takjes basilicum blaadjes
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaan
  • Balsamicoazijn
  • Honing

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de blokken brood bruin en licht krokant.
  • Vervolgens voeg je het brood samen met alle andere ingrediënten en maak je de panzanella af met wat Parmezaan, mozzarella, een flinke scheut balsamicoazijn en wat honing. Voeg eventueel meer toe naar smaak, en hussel af en toe door.

Notities

*Als bijgerecht is deze salade geschikt voor minimaal 4 personen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

PanzanellaAardbeienMozzarella Pinterest

Join the Conversation

  1. Marion says:

    Is de lijst van ingrediënten wel compleet? Ben je niet bij voorbeeld de mozzarella en de hoeveelheid vergeten?

    1. Sabine says:

      Staat ertussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close