Parmezaanpasta uit de instant pot

Sinds ik mijn uitgebreide review over de Crock-Pot Multicooker publiceerde krijg ik vragen of ik recepten ga delen. Het blijkt dat veel lezers in het bezit zijn van een instant pot dus ja, natúúrlijk ga ik er recepten voor delen! Het mooie van de multicooker is dat je er echt alles mee kunt maken. Van stoofvlees tot yoghurt, gestoomde rijst of zoals ik vandaag ga laten zien: pasta! Ik begreep van OMF-lezers dat velen van jullie niet echt verder komen dan het maken van stoofvlees, maar dat is hartstikke zonde. De multicooker is juist een apparaat dat je het hele jaar door goed kunt gebruiken en waar je alle kanten mee op kunt. Dus hopelijk ga ik je met mijn recepten een beetje op weg helpen en laten zien hoe veelzijdig het apparaat is. Vandaag een recept voor Parmezaanpasta. Pastagerechten hoef je niet per se in een multicooker te maken natuurlijk, want ook op de kookplaat is dit heel makkelijk. Het voordeel van dit gerecht bereiden in de instant pot is echter dat alle smaken behouden blijven, het gerecht heel snel klaar is en dat je een super creamy pasta als resultaat hebt. Heel fijn! En gevaarlijk, want hier blijf je wel echt van eten…

Geen instantpot?

Voor dit recept heb je natuurlijk niet per se een instant pot nodig, ook als je deze niet in je bezit hebt kun je de pasta maken. Dit gaat als volgt:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de kippenbouillon gaar. Voeg eventueel wat meer bouillon toe om te voorkomen dat de pasta droog kookt.
  • Bak ondertussen de kipdijfilet in een droge koekenpan tot het vlees bruin kleurt. Voeg de ui, knoflook, kruiden- en specerijen, de champignons en de rode paprika toe en bak dit alles mee tot de groenten zacht zijn.
  • Schep de gaargekookte pasta bij de groenten en het vlees in de pan. Voeg hier de roomboter, geraspte Parmezaanse kaas, naturel roomkaas en de verse basilicum aan toe en roer goed door tot de Parmezaan is gesmolten en alle ingrediënten goed zijn gemengd. De kookroom laat je achterwege als je het recept zonder instant pot maakt.
  • Breng de pasta op smaak met peper en zout.

Parmezaanpasta uit de instant pot

4 van 10 stemmen

Parmezaanpasta uit de instant pot

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kippendijen - in blokjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 250 gr champignons - in plakjes
  • 500 gr stevige pasta
  • 750 ml kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 50 gr roomboter
  • 100 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 50 gr naturel roomkaas
  • 15 gr verse basilicum
  • peper en zout

Instructies

  • Zet de intant pot op sauté en bak de kippendijen zonder olie in de pot aan tot het vlees rondom bruin kleurt.
  • Voeg de ui, knoflook, kruiden- en specerijen, rode paprika en de champignons toe en bak mee tot de groenten zacht zijn.
  • Doe vervolgens de pasta, kippenbouillon en kookroom in de pot. Roer een keertje door en draai de deksel op de pot. Sluit het stoomventiel.
  • Zet de instant pot op stand manual, high en zet de timer op 6 minuten.
  • Draai zodra de timer afgaat het stoomventiel open (voorzichtig, doe dit bij voorkeur met keukengerei en niet met je handen!). Laat de druk uit de pot ontsnappen en draai de deksel van de pot.
  • Roer de rest van de ingrediënten door de pasta tot de kaas is gesmolten en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Parmezaanpasta uit de instant pot

Join the Conversation

  1. sabine says:

    Ik heb alleen een slowcoocker. Zou het daar ook mee kunnen en hoe lang moet het er dan in? Lijkt me heerlijk om te maken

    1. Sabine Author says:

      Dit is niet echt een geschikt recept voor de slowcooker.

  2. Nicole says:

    Ziet er heerlijk uit!!

  3. Nienke says:

    Hoe zou ik bij dit recept groente toe kunnen voegen? Heb je daar tips voor. een salade erbij is zo bedacht, maar ik bedoel in de multicooker erbij.

    1. Sabine Author says:

      Je kunt stevige groenten (zoals paprika, champignons, wortel) toevoegen op het moment dat je de pasta in de pot doet. Deze gaar je dus onder druk mee. Voor zachte groenten die niet zoveel tijd nodig hebben kun je ze naderhand nog meegaren en de pot op ‘sauté’ zetten. Courgette, prei, aubergine bijvoorbeeld hebben maar eventjes nodig.

  4. Bestellen App nemen says:

    wauw, ziet er zo lekker uit. ik zou daar wat mayonaise aan willen toevoegen. Zal lekkerder worden :)

  5. Hellen says:

    Vandaag gemaakt, was super lekker… heerlijke smaak dank voor het delen. Ik hoop dat je meer recepten deelt voor de CPE

    1. Ik heb hem net gemaakt. Ze hebben hier zitten smullen! Heerlijk is het

    2. Mylene says:

      Dit gaat mijn eerste maaltijd met de Instant Pot Duo Evo worden. Wat een leuk recept. En tenslotte wil ik niet te moeilijk beginnen. Het enige wat ik mij afvraag is op welk punt ik de roomboter moet gebruiken. Is dit tegelijk met de roomkaas, en parmezaanse kaas na de pressure cooking? Misschien een stomme vraag hoor! Maar gezien er staat dat je de kip zonder olie bakt dacht ik allicht dat de roomboter allicht toegepast word bij het bakken van de kip. Zo niet, blijft de kip dan niet plakken aan de bodem? :)

      Bedankt alvast voor je reactie.

  6. Cindy says:

    Het eerste recept dat ik in mijn cpe maakte en direct favoriet. Al diverse keren gemaakt en nu staat hij weer aan.

  7. Lindsey Rutgers says:

    Goede vraag, ik dacht namelijk hetzelfde helaas staat het antwoord er niet bij ;-(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close