Truffelkruidnoten zijn als je het mij vraagt de allerlekkerste kruidnootjes die er zijn. Hoewel ik me vroeger klem at aan de gewone kruidnoten – ok, dat viel nog wel mee -, zijn de kruidnootjes met een dun laagje chocolade en een laagje cacaopoeder nu favoriet in huis. Het fijne is dat je ze thuis ook heel eenvoudig kunt maken! Officieel worden de kruidnoten gemaakt met een laagje witte chocolade, maar voor het gemak heb ik melkchocolade gebruikt. Dit soort chocolade smelt namelijk wat makkelijker dan witte chocolade en naar mijn idee versterkt melkchocolade de smaak net even iets meer.

Wat heb je nodig?

 • hoeveelheid kruidnoten naar wens
 • melkchocolade
 • cacaopoeder

Omdat truffelkruidnoten in no-time klaar zijn is het misschien wel net zo leuk (en smakelijk!) als je de kruidnootjes zelf bakt.

1. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Zorg er bij dat laatste voor dat de chocolade niet aanbrand!

2. Zeef de cacaopoeder boven een kommetje zodat grove stukken fijn worden gemaakt. Bekleed ook een bord met een vel bakpapier.

3. Wentel de kruidnootjes met behulp van twee vorken door de chocolade tot ze voorzien zijn van een dun laagje. Laat de overtollige chocolade eraf lopen.

4. Wentel de chocoladekruidnoten vervolgens direct door het cacaopoeder.

5. Leg de truffelkruidnoten vervolgens op het met bakpapier bekleedde bord. Herhaal de bovenstaande stappen tot al je kruidnoten op zijn.

6. Zet het bord minimaal twee uur in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

7. Klop het overtollige cacaopoeder van de kruidnoten door ze zachtjes op het bord te tikken. Bewaar ze vervolgens luchtdicht in een trommeltje buiten de koelkast.

Truffelkruidnoten

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

9 reacties

 1. Diana

  Superleuk idee om ze zelf te maken, maar wel erg gevaarlijk… ik kan er namelijk ook niet van afblijven!

  Beantwoorden
 2. annelot

  de foto doet mij ineens denken aan dat je toch de ondergrondjes samen met brendakookt via etsy had besteld?! nu had ik de nieuwsgierige vraag ( ik ben een heel nieuwsgierig aagje haha) hoe je die hebt besteld onder welke zoekterm !! ik probeerde ze te zoeken op : wooden backgrounds maar kwam uit op de online backgrounds voor op de computer haha !! en ik vind die houten ondergrondjes op je foto zo mooi !! enne….. die truffelkruidnoten zijn ook mijn favoriet, een van de weinige die ik lust qua pepernoten ;)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.