Ik moet toegeven dat ik na het maken en bewerken van deze foto’s een klein beetje het idee kreeg dat er tomatensap in de glazen zit, in plaats van dat wat er in de titel staat. Maar geloof me, deze smoothies zijn heerlijk fris en zoet. En ze smaken écht naar watermeloen en aardbei. Lekker voor de zomer, of voor als je heel erg toe bent aan de zomer en alvast in de stemming wilt komen.

Ik dronk zelf zo’n smoothie in Costa Rica, de plek waar watermeloen – net als ananas – zo ongeveer bij ieder ontbijt en ieder dessert geserveerd wordt. Dikke prima hoor, ik vind het hartstikke lekker. Dus toen we tijdens de laatste dagen van onze vakantie in een iets meer ‘food-ontwikkeld’ stukje van het land zaten, bestelde ik dan ook met gemak een watermeloen smoothie. Waar ook aardbei, munt en basilicum in zaten. Op dat moment zat ik nog volledig in de vakantie modus maar toen ik mijn Foodie in Costa Rica schreef en die smoothie weer voorbij zag komen, leek me dat dus een prima smoothie om zelf eens te maken. Dus hierbij, het recept. En waan je voor heel even tussen de palmbomen.

Watermeloen Aardbei Smoothie

Recept afdrukken Pin recept
2 glazen

Ingrediënten

  • 300 gram watermeloen ik gebruikte die uit een bakje
  • 300 gram aardbeien haal de kroontjes eraf
  • 20 blaadjes munt
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1,5 el honing
  • 1/2 limoen sap
  • 3 ijsklontjes

Instructies

  • Het is heel simpel: doe alles bij elkaar in de blender en mix het geheel tot een smoothie. Proef ook even, en maak het zoeter als je dat wilt. Voeg dan nog een beetje honing toe. Meer zuur erin? Voeg dan nog wat van het limoensap toe.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept