Witte chocoladecheesecake met aardbeiensaus (recept van de LIVE workshop)

Op 16 juli vond de allereerste Ohmyfoodness LIVE workshop plaats tijdens de Cheesecakeweek. Uiteraard bakte ik een cheesecake en tientallen van jullie deden vanuit eigen keuken met me mee. Ik kreeg het verzoek of ik het recept van de cheesecake ook nog op Ohmyfoodness.nl wilde plaatsen zodat jullie het recept altijd terug zouden kunnen vinden. Maar natuurlijk! Aangezien ik de cheesecake zelf natuurlijk ook gebakken had, zette ik hem de volgende dag op de foto en zie hierbij het resultaat en het recept. Deze witte chocoladecheesecake met aardbeiensaus is bij uitstek geschikt om te maken in de warme maanden omdat dan de aardbeien in het seizoen zijn, maar in de koudere maanden van het jaar kun je hem ook prima maken met aardbeien uit de vriezer. Het frisse, zoete van de aardbeien is de perfecte tegenhanger van de witte chocoladecheesecake.

Witte chocoladecheesecake met aardbeien

Witte chocoladecheesecake met aardbeien

Witte chocoladecheesecake met aardbeien

5 van 3 stemmen

Witte chocoladecheesecake met aardbeiensaus

Porties1 cheesecake (23 cm)
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Wachttijd 6 uur
Totale tijd 7 uur 45 minuten
Waar te bewaren koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer

Benodigdheden

  • oven
  • ovenschaal
  • springvorm van 23 cm ø
  • steelpan
  • beslagkom
  • spatel
  • garde

Ingrediënten

Cheesecake

  • 250 gr Jodenkoeken
  • 75 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr witte chocolade
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 50 gr kristalsuiker
  • 100 gr crème fraîche
  • 1 el maïzena
  • 3 eieren
  • 1 eidooier

Aardbeiensaus

  • 250 gr verse aardbeien
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150℃ en zet een ovenschaal met een laagje water onderin de oven. Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier en vet de randen in.
  • Maal de Jodenkoeken fijn in een keukenmachine of sla erop met een deegroller.
  • Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje.
  • Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Smelt voor de cheesecakevulling de witte chocolade in een pannetje of au bain-marie.
  • Klop ondertussen de roomkaas samen met de kristalsuiker, crème fraîche en maïzena tot een klontvrij geheel.
  • Schep de gesmolten chocolade bij de rest van de ingrediënten in de kom en roer goed door.
  • Spatel vervolgens een voor een de eieren en tot slot ook de eidooier door het cheesecakebeslag.
  • Stort het beslag in de springvorm en bak de cheesecake 75 minuten in het midden van de oven. Doe na 75 minuten de ovendeur open en laat de cheesecake nog een uur in de openstaande oven (die staat inmiddels uit!) afkoelen en vervolgens volledig op kamertemperatuur. Laat de cheesecake 6 uur tot een nacht opstijven in de koelkast.
  • Verwijder voor de aardbeiensaus de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukken. Doe de aardbeien samen met de suiker en het citroensap in een steelpan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de aardbeien gedurende 10 minuten op laag vuur zacht worden. Prak de aardbeien af en toe met de lepel fijn.
  • Haal de geprakte aardbeien door een zeef en vang de saus op. Zet de aardbeiensaus in de koelkast om volledig af te koelen.
  • Garneer de opgesteven cheesecake met aardbeiensaus en desgewenst met verse aardbeien.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Witte chocoladecheesecake met aardbeien

Join the Conversation

  1. Selma says:

    Wat een plaatje!
    Wat kan jij mooie foto’s maken zeg!
    En verrukkelijk dat ie eruit ziet!

    1. Sabine Author says:

      Wat lief, dankjewel!

  2. Eline says:

    Ik heb deze afgelopen weekend gemaakt, hij was heeeeeerlijk!

  3. Hij is echt heerlijk! Ik had een vraagje, als ik hem in plaats van in een taartvorm in een cupcake vorm of minicupcake vorm zou willen maken. Wat betekent dat dan voor de baktijd? En zou je dan adviseren er een cupcakepapiertje om te doen of alleen invetten?

    Dankjewel alvast!

    1. Sabine Author says:

      Cheesecake-cupcakes kosten je ongeveer 30 minuten op 180 graden om te bakken. HEEL goed invetten of siliconen vormpjes gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close