Brood bakken is iets waarin ik tijdens de recente corona-crisis echt plezier heb gekregen. In het kader van ‘je moet toch wat met je tijd’ heb ik een groot aantal verse broodjes gemaakt. Van verse worstenbroodjes van Yvette van Boven tot verschillende no knead breads uit mijn braadpan van Le Creuset. Iets waar ik ook eindelijk in ben geslaagd is het zelf maken van hamburgerbroodjes, dat was me nog niet eerder echt goed gelukt. Tot nu toe vond ik mijn pogingen tot het zelf maken van hamburgerbroodjes niet zo best. Ik vond de broodjes vaak te droog of juist te krokant en ik wil mijn burgerbroodjes juist zacht en een beetje brioche-achtig hebben. Mijn uiteindelijke recept heb je tussen de regels door al kunnen lezen in het recept van de Double Steakhouse Burger, maar omdat het wel zo handig is om het recept voor alleen de broodjes ook makkelijk te kunnen vinden, heb ik hem bij deze nog een keertje uitgebreid voor je uitgetypt. En zien ze er niet heerlijk uit?

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Recept afdrukken Pin recept
6 stuks

Ingrediënten

  • 1 zakje instant gist - 7 gram
  • 125 ml warm water
  • 125 ml volle melk - lauwwarm
  • 1 ei
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 450 gr patent bloem
  • 1 el boter - gesmolten
  • optioneel: sesamzaadjes

Instructies

  • Los de gist op in het warme water en laat dit even staan tot het goed begint te bubbelen.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten met uitzondering van de boter in de kom van een keukenmachine en kneed het geheel tot een elastisch en licht plakkerig deeg.
  • Vorm een bal van het deeg en leg deze in een met olie ingevette kom. Dek af met een theedoek en laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Druk na een uur de lucht uit het deeg. Verdeel het brooddeeg in zes delen (of acht als je kleinere broodjes wilt) en bol ieder deel op tot een mooi bolletje.
  • Leg de deegbolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een theedoek en laat nog eens 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht.
  • Smeer de bovenkant van de broodjes in met gesmolten boter en strooi er eventueel sesamzaadjes overheen.
  • Bak de broodjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze gebruikt.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept