Jaaaa, Matt Preston heeft weer een nieuw kookboek! Stiekem kreeg ik dit in maart van dit jaar al te horen en maakte ik toen al een sprongetje maar toen het boek onlangs bij mij op de deurmat plofte deed ik een dansje. Ik ben gek op Matt’s vorige boek Matt Preston’s 100 beste recepten, dat is namelijk zo’n typisch kookboek waaruit ik ieder gerecht wel zou willen maken, maar nu is het dus weer tijd voor een volgend kookboek: Fast, fresh and unbelievably delicious. Plaats een grijnzende Matt Preston op de cover en plak er een label met ‘Lekker stout: Matt’s Guilty Pleasures’ bij en je hebt mijn volle aandacht.

Het boek
Matt begint het boek met de volgende tekst:

Dit is mijn tweede kookboek. Ook dit boek staat vol recepten die ik graag voor familie en vrienden bereid. Voor mij moet eten vooral lekker zijn, en liefst op een hele simpele manier: met ingrediënten die je bij je plaatselijke supermarkt koopt en keukengerei dat vrijwel iedereen in huis heeft.

Al in de eerste regels kan ik me helemaal vinden, ik ben het zo eens met Matt Preston! Dat schept een band weet je (geintje natuurlijk!). In ieder geval mag het duidelijk zijn dat je voor de recepten uit het nieuwste boek van Preston geen dure keukenapparatuur of gekke ingrediënten nodig hebt. No nonsense recepten die makkelijk klaar te maken zijn. Je mag zelfs af en toe een kant-en-klaar ingrediënt uit de diepvries bij de supermarkt plukken of een potje opentrekken. En zeg nou zelf, dat willen we stiekem allemaal wel eens toch?

Het boek is op een speelse manier ingedeeld en de recepten zijn terug te vinden op het type gerecht. Zo zien we een heel hoofdstuk gewijd aan salades maar is er ook plaats gemaakt voor braadstukken en stoofschotels, lichte maaltijden en desserts. Onder de inleiding zien we nog de tekst staan: Sst! Niks tegen de kinderen (en oma) zeggen, gevolgd door een paginanummer. En wanneer we daar gaan kijken, dat kon ik natuurlijk niet laten, zien we een geheime bijlage. Oeh! Wat daarin staat ga ik niet verklappen, daarvoor moet je zelf het boek maar eens doorbladeren. Een leuke toevoeging is het in ieder geval zeker.

In de inleiding wijdt Matt overigens ook een aantal pagina’s aan eten met kinderen met daarin tips, observaties en favoriete gerechten van Matt.

Tijd voor een sneak peek?

Matt Preston Fast Fresh and Unbelievably Delicious

Matt Preston Fast Fresh and Unbelievably Delicious

Matt Preston Fast Fresh and Unbelievably Delicious

Matt Preston Fast Fresh and Unbelievably Delicious

Matt Preston Fast Fresh and Unbelievably Delicious

Matt Preston Fast Fresh and Unbelievably Delicious

Matt Preston Fast Fresh and Unbelievably Delicious

De recepten
Ten opzichte van Matt Preston’s 100 beste recepten zijn er wel wat veranderingen doorgevoerd. Waar we in het eerste kookboek verwend werden met Mac & Cheese en andere zware gerechten, ligt de nadruk hier toch iets meer op gezonde, lichte ingrediënten en zien we meer Aziatische invloeden terug. Ook staan er veel meer vegetarische gerechten in die ook voor de echte vleeseter zeer geschikt zijn.

Wanneer je door het boek bladert zie je inderdaad dat de recepten een stuk lichter zijn dan degene uit zijn vorige boek. Een welkome afwisseling om heel eerlijk te zijn want het zorgt voor hele heldere en kleurrijke gerechten waar we allemaal wel op zitten te wachten. Qua variatie hebben we in ieder geval niets te klagen, werkelijk waar voor iedere eter vinden we wel een geschikt recept. Zo kunnen de thuisbakkers helemaal losgaan in de hoofdstukken Theetijd en Desserts waar we onder andere een waanzinnig recept tegenkomen voor Chocolade-karamelmuffins. Maar ook aan voedselverspilling is gedacht, Matt geeft je met liefde 8 variaties met oud brood mee.

Met dit 304 pagina’s tellende boek heeft Matt mijn hart weer veroverd. Zijn grappige persoonlijkheid voert als een rode draad door het kookboek en zien we terug in geinige quotes en verassende wendingen. Zijn recepten, die zijn weer om te smullen en als ik nog steeds post-its zou plakken bij ieder recept dat ik wil proberen, had ik bij ieder recept een papiertje kunnen plakken.

Een absolute musthave dus, dit nieuwste boek van Matt Preston Fast, fresh and unbelievably delicious. Bestel het boek hier voor € 24,99 dan heb je hem morgen al in huis!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

12 reacties

  1. Ilse

    wat een heerlijk boek weer he? Ik doe een projectje om meer uit mn kookboeken te koken, dus ik kook iedere week een hele week uit een boek. Vorige week was het Donna Hay, deze week dit boek van Matt Preston, ik heb de Fish&Chips al gemaakt, de brocolli pasta, 2 salades en vanavond maak ik uientaart.. En tot nu toe alles even lekker! :) Genieten!

    Beantwoorden
  2. Lianne

    Boek ziet er weer top uit! De eerste heb ik ook. Nog niks uit kunnen koken helaas (iets met moeilijke eters). Maar vond het wel heerlijk om door te bladeren. Maar weer eens op zoeken :) Denk dat deze er ook wel gaat komen :D

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.