Okt ’18

1262 km

2u 15 min

23°C

CITY GUIDE | ROME - ITALIE

Rome is the city of echoes, the city of illusions and the city of yearning – Giotto di Bondone

Ik studeerde aan de Hospitality Business School in Deventer toen ik voor het eerst naar Rome ging, op studiereis. Samen met een groep klasgenoten/vriendinnen verbleven we in een super gezellig hostel nabij het grote treinstation Termini. Hoewel ik, zo terugkijkend, van mening ben dat studiereizen de perfecte manier zijn om een stad te ontdekken, was ik daar in die tijd nog niet zo mee bezig. Ik weet dat ik onder de indruk was van het Colosseum en het Forum Romanum, maar Rome écht ontdekken heb ik nooit gedaan. Gelukkig zijn Tim en ik in oktober 2018 terug geweest naar het gigantische openlucht museum. Voor Tim was het de eerste keer, voor mij dus de tweede en omdat we zó onder de indruk waren en er zoveel te doen is in Rome, vond ik dat er voor deze stad een City Guide moest komen.

TO KNOW

Wist je dat Rome beschikt over slechts twee (binnenkort drie) metrolijnen en je vanaf de vliegvelden nog een behoorlijk eind moet reizen naar het stadscentrum? Een paar handigheidjes vooraf.

Lees meer…

TO STAY

Van poepchique tot lekker goedkoop, Rome heeft accommodaties voor ieder budget. Maar wat is nou handig om te boeken?

Lees meer…

TO DO

Rome is één groot openluchtmuseum en er zijn tal van dingen om te bezichtigen en te doen. Voor als je door de bomen het bos niet meer ziet: hierbij onze tips.

Lees meer…

TO EAT

Echt uitgebreid ontbijten is in Rome niet zo vanzelfsprekend maar lunchen met pasta kan bijna overal!

Lees meer…

– – –

Eerdere blogposts

Deze City Guide voor Rome wordt geupdate op het moment dat we iets nieuws te melden hebben, maar wellicht wil je ook graag onze andere posts over Rome lezen.

– – –

City guide Rome

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.